PRODUŽEN ROK

PISCI, JAVITE SE! U tijeku natječaj "Ostani doma i piši tekst za HNK"

| Autor: Bojana ĆUSTIĆ JURAGA
Ilustracija (Pixabay.com)

Hrvatsko narodno kazalište u Zagrebu zbog novonastale situacije uzrokovane koronavirusom pomiče rok za Natječaj za otkup suvremenog dramskog teksta od 1. travnja na 15. svibnja 2020. godine pod geslom: "Ostani doma i piši tekst za HNK."

HNK je natječaj pokrenuo prije nekoliko mjeseci kako bi potaknulo dramske pisce na pisanje dramskih tekstova vjerujući kako bez suvremenih domaćih dramskih tekstova nema ni posve artikuliranog nacionalnog kazalištu. Na natječaj se mogu prijaviti autori s prebivalištem u RH ili s hrvatskim državljanstvom, a prijavljeni dramski tekstovi moraju biti prikladni za izvođenje na velikoj pozornici HNK u Zagrebu. Pobjednički tekst bit će postavljen na sceni HNK u Zagrebu i u izvođenju ansambla Drame HNK u Zagrebu.

Tekst mora biti pisan na hrvatskom jeziku te ne smije biti ranije izveden, objavljen niti prijavljen na neki drugi natječaj. Svaki autor se može prijaviti s jednim dramskim tekstom. Uvjeti natječaja ostali su isti s iznimkom da je zbog preporučenih mjera sigurnosti dovoljno tekst s naznakom za Natječaj za otkup suvremenog dramskog teksta te podacima o autoru (ime i prezime, adresa i broj telefona) poslati na e-mail adresu drama@hnk.hr.

O pobjedničkom tekstu odlučit će ocjenjivački sud Drame HNK koji čine intendantica Dubravka Vrgoč, ravnatelj Drame Ivica Buljan i dramaturginja Mirna Rustemović. Pobjednički tekst bit će otkupljen za 50 tisuća kuna.


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum