U PULI PREDSTAVLJEN NOVI PRIRUČNIK

ONLINE NARANČASTE RADIONICE: Razvijanje socijalnih i kreativnih vještina i znanja

U sklopu projekta "Online narančaste radionice" održano je 60 online radionica, a voditelji su bili kazališni stručnjaci, glumci Katja Rabar, Irin Šime Rabar, Luka Juričić, Matko Buvač, Petra Vukelić i Marijana Matoković, kazao je ravnatelj Teatra Naranča Majkl Mikolić

| Autor: Vanesa BEGIĆ
Narančaste radionice

Narančaste radionice


Prezentacija publikacije priručnika "Online narančaste radionice" te završnica istoimenog projekta održana je u utorak navečer u prostorima Dječjeg kreativnog centra. Ovim se projektom željelo djeci i mladima iz manjih gradova i općina omogućiti pristup radu sa stručnim voditeljima kroz online glumačke i lutkarske radionice s ciljem razvijanja socijalnih i kreativnih vještina i znanja koja će doprinijeti njihovom socijalnom uključivanju.

- To je bilo posebno važno u doba pandemije koronavirusa, online nastave, izolacija, da djeca nauče nešto korisno i novo. U sklopu projekta održano je 60 online radionica, a voditelji su bili kazališni stručnjaci, glumci Katja Rabar, Irin Šime Rabar, Luka Juričić, Matko Buvač, Petra Vukelić i Marijana Matoković, kazao je ravnatelj Teatra Naranča Majkl Mikolić.

Svim polaznicima radionica dodijeljene su diplome, a sam priručnik su pisali voditelji radionica, dok je uredništvo i korekturu radila Ela Poljarević. Priručnik će biti distribuiran svim školama, zainteresiranim ustanovama, udrugama i drugim dionicima u Istri.

Online narančaste radionice projekt je financiran iz Europskog socijalnog fonda, kroz javni poziv "Umjetnost i kultura online", provodio se od srpnja 2021. do lipnja 2022., ukupna mu je vrijednost 403.900, kuna, od čega Europska unija sufinancira s 343.315 kuna, a nositelj je Teatar Naranča.

U publikaciji se nalazi nemali broj vježbi i zadataka iz područja glume, scenskog govora, pokreta te lutkarske animacije koji su popraćeni i video-materijalima koje su snimali te koristili i sami za radionice koje su provodili u sklopu projekta.

Svaka je vježba opisana kako bi se pravilno mogla provoditi, a pored toga nalaze se i upute mentorima kako bi vježbu pravilno komentirali s učenicima, te primjeri koji će im u tome olakšati.

Urednica publikacije je Ela Poljarević, ujedno zadužena i za korekture, a grafičko oblikovanje i tisak potpisuje MPS, dok je nakladnik Teatar Naranča.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater