#OSTANIMO ODGOVORNI

NOVA PREDSTAVA TEATRA NARANČA: Edukativna dječja predstava o novim navikama u doba pandemije

| Autor: Vanesa BEGIĆ

U našoj priči pratimo doktoricu Keti u snimanju edukativnih video-klipova namijenjenih djeci o važnosti održavanja osobne higijene i usvajanja novih navika prilikom odlaska u vrtić ili školu te u igri s prijateljima. Naravno, ona nailazi na još jedan "problem" s kojim su se mnogi susreli u radu kod kuće, a to je činjenica da je njena kćer Dora također kod kuće…; kažu o novoj predstavi u Teatru Naranča

#OSTANIMO ODGOVORNI nova je edukativna predstava Teatra Naranča nastala u vrijeme pandemije COVID-19 u želji da se kod djece na kreativan način, nenametljivo i kroz igru osvijesti važnost pridržavanja mjera s kojima ćemo morati svakodnevno živjeti kako bismo spriječili ponovno širenje virusa.

- U našoj priči pratimo doktoricu Keti u snimanju edukativnih video-klipova namijenjenih djeci o važnosti održavanja osobne higijene i usvajanja novih navika prilikom odlaska u vrtić ili školu te u igri sa svojim prijateljima. Naravno, ona nailazi na još jedan "problem" s kojim su se mnogi susreli u radu kod kuće, a to je činjenica da je njena kćer Dora također kod kuće i da svoju dosadu nastoji prekratiti "pomažući" mami u poslu. Naravno, kako je Dora pripadnik populacije kojoj su edukativni video uradci namijenjeni, ona zaista pomogne mami u stvaranju djeci korisnih i zanimljivih savjeta koji nisu bazirani na djeci često dosadnom dociranju, već sadrže zanimljive pokuse i pjesmice, vele iz Naranče.

Predstava je nastala na temelju smjernica za prevenciju i kontrolu virusa COVID-19 u obrazovnim ustanovama koje su napravili Svjetska zdravstvena organizacija, UNICEF i Međunarodni pokret Crvenog križa i Crvenog polumjeseca, a na kraju vodi se razgovor s djecom o naučenom iz gledanja predstave.

Igraju Katja Rabar i Mathilde Vukosavljević, a predstava traje pola sata.


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum