"POSLJEDNJA VEČERNJA" NASMIJALA BROJNU PUBLIKU NA KAŠTELU

Pervan: "U Istri se zabranjuje samo šrot"

| Autor: Mladen RADIĆ
(Snimio Danilo Memedović)

(Snimio Danilo Memedović)


"Večernja škola" pojavila se preksinoć u dvorištu Povijesnog i pomorskog muzeja na Kaštelu pred brojnom publikom koja je u velikom broju došla možda motivirana i naslovom "Posljednja Večernja". Je li ovo doista posljednja turneja Željka Pervana i njegovih nesvršenih "učenika" vidjet će se za koju godinu, no u Pulu su stigli spremni da nanižu šale i dosjetke na račun Istre i nekih drugih tema koje su im se učinile prigodne.

Kada se radi o Istri, Pervan je tu imao najviše toga za reći i podučiti svoje kolege s obzirom da već duže vremena ovdje živi, a kada je 2007. došao nije razumio što mu netko priča. U međuvremenu je pohvatao neke navade i stekao dojam o nekim pojavama koje su karakteristične za poluotok, a naučio je i neke lokalizme što mu je sve dobro došlo da iskoristi u preksinoćnom nastupu i tako razveseli publiku.

Nije da su svi od tih štosova baš imali smisla, no poznato je da Pervan voli Istru, te je često u svojim prijašnjim samostalnim nastupima na Kaštelu hvalio radišnost ovdašnjih ljudi, a i njegovi prijatelji preksinoć su se potrudili biti dobri gosti, čak i kada su izvaljivali dosjetke koje su se činile ciničnima.

Primjerice, nije se moglo ne spomenuti pulskog gradonačelnika koji zabranjuje koncerte, kako je komentirao Antimon, na što je Pervan odlučno uzvratio da se "u Istri samo zabranjuje šrot".

Malo je humorističnog cinizma Pervan prosuo na račun istarskih žena koje je "teško obrlatiti", ali i tu je birao riječi, no dosta su se kao likovi i međusobno natezali te pomalo natjecali tko će biti duhovitiji, premda ne uvijek i originalniji, no važno je da među njima postoji ta stara frendovska kemija. Dotakli su se preksinoć i još nekih aktualnih tema i osoba, dovoljno da nasmiju publiku i pripreme se za idući nastup.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini