HEART IN COLOURS

U galeriji Makina otvorena izložba slika Aline Neculcee: To "Srce u boji" je srce koje imamo svi

| Autor: Mladen RADIĆ
Aline Neculcea uz svoje radove u Makini (Snimio: Dejan Štifanić)

Aline Neculcea uz svoje radove u Makini (Snimio: Dejan Štifanić)


U Galeriji Makina otvorena je izložba "Heart in colours" (Srce u boji) Aline Neculcee, a to je prva samostalna izložba ove umjetnice koja se iz Rumunjske najprije preselila u Sloveniju, a potom u Istru gdje sada ima svoj atelijer u kući u Premanturi.

U Makini je izložila 24 slike, a sve osim jedne, koja je nastala ove godine, su iz 2020.

- To "Srce u boji" je srce koje imamo svi, koje je stvoreno za ljubav i za povezanost. Cijeli moj proces slikanja proizlazi iz naše intuicije, jer kada isključimo um dobijemo pristup do naših emocija, nekog šireg svijeta koji je vrlo lijepih boja, kaže Neculcea. Objašnjava i da su upravo to teme koje je inače zanimaju, o kojima puno čita, ali što više slika, dobiva veću inspiraciju.

- Ako tom svijetu dopustite da se manifestira u vašem životu, vjerujem da ćete dobiti još više informacija, smatra ona.

Većina slika izloženih u Makini su akrili uz pokoju koja je nastala kombiniranom tehnikom.

- Uglavnom je to akril jer nemam strpljenja da bih slikala uljem, priznaje Neculcea jer je njen proces stvaranja, kako kaže, vrlo "eksplozivan", te dodaje: "akril mi dozvoli da se taj proces ubrza što se tiče sušenja".

U Hrvatsku je stigla prije dvije godine, no prije toga provela je osam godina u Sloveniji.

- Već sam tri puta svoj život potpuno "resetirala", jer dok nisam stigla do svoje "jezgre", nisam htjela pristati na neki kompromis samo zato jer je to udobno. Samouka sam i kada sam počela slikati naslikala sam bez ikakve pripreme slike koje su sada izložene u Makini. Zato i kažem da je to što me vuklo u Hrvatsku bila moja zadnja etapa da dobijem hrabrost da počnem slikati, kaže ona.

U galeriji Makina otvorena izložba slika Aline Neculcee: To "Srce u boji" je srce koje imamo svi Izložba se može razgledati do kraja travnja, a slike u Makini prate tekstovi. Iduće godine kada bude radila drugu izložbu, svaka slika, najavljuje autorica, bit će praćena stihovima koji pretvaraju emociju slike u poeziju. "Slike služe tome da nas podsjećaju da je ta moć, intuicija, snaga, uvijek nadohvat", zaključuje Neculcea.

  Povezane vijesti


  Podijeli: Facebook Twiter  Vremenska prognoza

  Podaci preuzeti sa: www.yr.no


  Web kamere

  Pula

  Pula: Banjole bay
  Pula: Banjole bay

  Pula

  Pula: Forum
  Pula: Forum