ODABRANI OVOGODIŠNJI AUTORI

SALON FOTOGRAFIJE VINKOVCI 2020.: I Puljanka Snježana Bratanović među najboljima

| Autor: Vanesa BEGIĆ

Salon fotografije Vinkovci je nacionalna natječajna izložba u organizaciji Fotokluba Vinkovci pod pokroviteljstvom Hrvatskog fotosaveza, potpore Ministarstva kulture RH, Vukovarsko-srijemske županije i Grada Vinkovaca

Rad pulske fotografkinje Snježane Bratanović odabran je za izlaganje na Salonu fotografije Vinkovci 2020.

Salon fotografije Vinkovci je nacionalna natječajna izložba u organizaciji Fotokluba Vinkovci pod pokroviteljstvom Hrvatskog fotosaveza, potpore Ministarstva kulture RH, Vukovarsko-srijemske županije i Grada Vinkovaca.

Salon je pokrenut u Vinkovcima 2000. godine u svrhu promocije hrvatske fotografije, a nastavak je tradicije izlaganja koja traje od početka 1950-tih godina. Pravo sudjelovanja na ovogodišnjem Salonu imali su svi autori fotografi, profesionalci i amateri, pojedinci ili članovi udruga iz Republike Hrvatske s najmanje četiri, a najviše šest fotografija koje čine kolekciju ili seriju fotografija, foto-esej ili fotografski portfolio. Natječaj je bio anoniman.

Selekcija pristiglih radova Salona pripala je Ivanu Posavcu, jednom od najistaknutijih fotografa srednje generacije, vrsnom fotografu s dugogodišnjom karijerom fotoreporterstva u brojnim hrvatskim novinama i časopisima. Svoje fotografsko znanje i iskustvo stekao je na zagrebačkoj Akademiji za kazalište, film i televiziju.

Od autora koji su se odazvali na Natječaj Salona, selektor je odabrao radove devet autora. Njihove će se kolekcije fotografija naći na izložbi tijekom listopada/studenog 2020., u Galeriji fotografija Meraja u Vinkovcima. Među njima je i troje nagrađenih autora. Obavijest o nagrađenim autorima bit će objavljena naknadno.

Izabrani autori, osim Snježane Bratanović su Domagoj Burilović, Željko Car, Branko Galičić, Jasmina Gorjanski, Inia Herenčić, Mia Popović, Zvonimir Tanocki Zvonimir, Krunoslav Večenaj.

Pulska fotografkinja Snježana Bratanović počinje se intenzivnije baviti fotografijom prije devet godina, iako interes za tu umjetnost kreće već puno ranije na klasičnim temeljima foto- radionica i edukativnim programima. Izlagala je na brojnim skupnim izložbama diljem Hrvatske i inozemstva, te samostalno u Zagrebu, Ljubljani i Puli. Nagrađena je i pohvaljena za svoj rad.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater