METAMEDIJ

"MLADI NA MREŽI" - natječaj za najbolju fotografiju

| Autor: Mladen RADIĆ
Ilustracija (Unsplash)

Ilustracija (Unsplash)


Od ponedjeljka, 7. ožujka bit će otvoren nagradni natječaj "Odabir najbolje fotografije - Mladi na mreži", a mogu se prijaviti mladi u dobi od 16 do 25 godina. Broj fotografija koje mogu prijaviti nije ograničen, a natječaj ostaje otvoren do 13. ožujka

 

Udruga za razvoj audio vizualne umjetnosti Metamedij iz Pule provodi projekt namijenjen učenicima srednjih škola nazvan Mladi na mreži, koji nizom različitih programa educira polaznike te ih potiče na kreativno i umjetničko stvaralaštvo.

Projekt adresira problem manjka motivacije i navika kod mladih za sudjelovanje u kulturno-umjetničkim programima, online edukacijskim programima te participativnim projektima koji omogućuju preobrazbu iz pasivnih konzumenata u aktivne stvaratelje, kritičare i komentatore. Ciljevi su povećanje socijalne uključenosti kroz suvremenu kulturu i umjetnost, poticanje participacije, osobnog razvoja i kvalitetnog provođenja slobodnog vremena putem korištenja novih medija i tehnologija, te unapređenje kreativnih i socijalnih vještina zahvaljujući zanimljivim i prilagođenim kanalima, platformama i formatima.

Od ponedjeljka, 7. ožujka, bit će otvoren prvi nagradni natječaj "Odabir najbolje fotografije - Mladi na mreži", a mogu se prijaviti mladi u dobi od 16 do 25 godina. Broj fotografija koje mogu prijaviti nije ograničen, a natječaj ostaje otvoren do 13. ožujka. Za prijavu je potrebno poslati fotografiju/e i osobne podatke (ime i prezime, adresa, datum rođenja, broj mobitela i kratki životopis) na e-mail adresu mladinamrezi2021@gmail.com.

Tri najbolje fotografije odabrat će stručni žiri (Đani Celija i Ivana-Nataša Turković) koji ima dva glasa, dok treći ima publika koja će glasati od 14. do 20. ožujka putem službene Facebook i Instagram stranice udruge Metamedij. Na tim stranicama te na službenoj web stranici bit će 21. ožujka objavljena imena pobjednika, koji će biti nagrađeni s tri poklon bona u Svijetu Medija d.o.o., od 300 do 100 kuna. Najbolji radovi pristigli na natječaj bit će naknadno predstavljeni online izložbom.

Nakon natječaja za najbolju fotografiju, otvoreni će biti i natječaji za GIF animacije, stickere i emojije, video spot na TikToku, DJ setove te društveno odgovoran digitalni marketing.

Projekt "Mladi na mreži" provodi se od lipnja 2021. do lipnja 2022. godine. Vrijednost projekta je 463.988,06 kuna, od čega iznos od 394.389,85 kuna sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda, dok je iznos od 69.598,21 kuna sufinanciran iz proračuna Republike Hrvatske.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini