Galerija '73 iz Beograda predstavlja se u Puli

Izložba u povodu pola stoljeća djelovanja

| Autor: Vanesa Begić
S otvorenja izložbe: Mirela Pudar, Milan Rašula i Branka Spaić-Flegar (Snimila Vanesa Begić)

S otvorenja izložbe: Mirela Pudar, Milan Rašula i Branka Spaić-Flegar (Snimila Vanesa Begić)


U Galeriji Srpskog kulturnog centra (SKUC) jučer navečer otvorena je izložba "Kabinet umjetnosti" Galerije '73 iz Beograda.

Ova galerija slavi pedeset godina rada i djelovanja, a budući da su, kako je rekla direktorica Galerije, Mirela Pudar, željeli predstaviti svoje stvaralaštvo i rad diljem regije u širem smislu, a izvrsno surađuju s pulskim i istarskim umjetnicima, Pula nije mogla izostati s popisa mjesta gdje predstavljaju svoje radove.

Uz Branku Spaić-Flegar, čelnu osobu Gradske općine Čukarica iz Beograda, osnivača ove galerije, Milan Rašula u ime SKUC-a otvorio je izložbu.

- Ovu smo izložbu otvorili u povodu pedesete godišnjice od osnivanja Galerije '73, na poziv dragih prijatelja iz Srpskog kulturnog centra u Istri upravo u Puli, gdje svoje radove predstavlja dvadeset i jedan umjetnik. Umjetnici donose raznolike radove iz raznih tematskih i interesnih sfera, i upravo u toj raznovrsnosti je bogatstvo postava. U našoj su galeriji nedavno gostovali vaši Puležani, svestrane umjetnice Sanja Simeunović Bajec i Roberta Weissman Nagy, bilo je to lijepo prigodno otvorenje i druženje, a izložile su vrlo zanimljive radove. Radujemo se i daljnjoj, budućoj suradnji, kazala je Pudar.

Branka Spaić-Flegar istaknula je kontinuirani rad ove galerije te činjenicu da su uvijek otvoreni za suradnju, a Milan Rašula kazao je da mu je čast otvoriti izložbu tako raznolikih radova, umjetničkih rukopisa isto toliko različitih autora.

Izložba će biti otvorena do 29. listopada u večernjim satima.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of