veliki interes

"Neočekivana Pula" otvorena još mjesec dana

| Autor: Vanesa BEGIĆ
Forum nekad (snimio Danilo MEMEDOVIĆ)

Forum nekad (snimio Danilo MEMEDOVIĆ)


Do kraja siječnja moći će se u Povijesnom i pomorskom muzeju Istre pogledati izložba starih fotografija Pule "Neočekivana Pula", autorice Ester Carloni. Izložba je otvorena krajem listopada i trebala je biti otvorena do 30. prosinca, no zbog interesa publike ostaje otvorena još mjesec dana.

Izložbeni postav u biti sadrži dvije cjeline - u jednoj su prostoriji izloženi fotografski uradci čija je autorica Ester Carloni, a nastali su kroz godine u Puli - od pročelja zgrada u Kandlerovoj,

pulskih uspona, tržnice, automobila na Forumu, nogometnog igrališta na Valkanama, ribara, rodne kuće u tadašnjoj ulici Medea u Puli (danas Krležina ulica, od benzinske postaje prema dolje, s druge strane ulice), a u drugoj prostoriji su fotografije iz njezinog obiteljskog albuma, gdje, između ostalog, nalazimo fotografije njezinih roditelja, djedova pa i pradjedova, a na taj način i pulsku te širu priču i povijest.

Autorica je samouka fotografkinja, rođena u Puli 1952., koja je sa svega pet godina otišla iz Pule, živi u Bresciji, ali stalno se vraćala Puli, kako sa svojim roditeljima, potom sa suprugom i djecom, sa sestrom, kao i sama.

Kustosica izložbe je Lana Skuljan Bilić.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum