LOKALNI IZBORI

Zanimljivosti s izbornih listi u Istri: Nizozemka predvodi listu u Oprtlju. SDP ODUSTAO OD SAVIČENTE!

Bivši IDS-ovac Nivio Stojnić ide u trku za još jedan mandat na čelu Općine Tar-Vabriga, ali ovaj put kao nezavisni kandidat. Nakon što je pod pritiskom vlastite stranke lani izašao iz IDS-a zbog poziva novinarki našeg lista na fellatio, Stojnić očito planira osvojiti još jedan mandat u Tar-Vabrigi. S druge strane, njegova bivša stranka u toj općini nije nikog kandidirala, iako imaju listu za Općinsko vijeće

| Autor: Danijela BAŠIĆ-PALKOVIĆ
Dalibor Macan nije želio ponovo kandidirati za načelnika Savičente (Snimio Milivoj Mijošek)

Dalibor Macan nije želio ponovo kandidirati za načelnika Savičente (Snimio Milivoj Mijošek)


Iako su izbori 16. svibnja, već sada je jasno da će do promjene vlasti definitivno doći u Općini Svetvinčenat koju je godinama držao SDP. Naime, aktualni načelnik Dalibor Macan nije se kandidirao za još jedan mandat, a stranka očito nije uspjela pronaći osobu koja bi ga na tom mjestu zamijenila.

Stoga SDP nema kandidata za načelnika u Savičenti te na izbore izlaze samo s listom za Općinsko vijeće koju predvodi uskoro bivši načelnik Dalibor Macan. Bitka za vlast u toj će se općini voditi između HDZ-ovog kandidata za načelnika Milenka Cukerića i kandidata stranaka IDS i Istarske stranke umirovljenika Deana Perkovića.

Niti u Vodnjanu SDP ne izlazi sa svojom listom, a kao što je poznato, predsjedništvo SDP-a podržalo je nezavisnog kandidata Edija Pastrovicchija koji će biti glavni protukandidat IDS-ovom Filipu Macanu. Zanimljivo je da primjerice kandidacijsku listu grupe birača u Općini Oprtalj predvodi Nizozemka Minke Van Ingen, a nailazimo i na neke nesvakidašnje suradnje. I dok se IDS i SDP na Poluotoku barem javno "ne trpe", to ih ne priječi da u nekim sredinama uspješno ne surađuju.

Tako IDS izlazi zajedno s SDP-om na izbore u Općini Ližnjan gdje imaju i zajedničkog kandidata za načelnika i to dosadašnjeg IDS-ovog načelnika Marka Ravnića. Ista situacija preslikala se i u Maračani u kojoj dvije stranke zajedno idu na izbore te u toj općini IDS-ov kandidat Predrag Pliško ima podršku SDP-a i Istarske stranke umirovljenika.

Bivši IDS-ovac Nivio Stojnić ide u trku za još jedan mandat na čelu Općine Tar-Vabriga, ali ovaj put kao nezavisni kandidat. Nakon što je pod pritiskom vlastite stranke lani izašao iz Istarskog demokratskog sabora (IDS) zbog poziva novinarki našeg lista na fellatio, Nivio Stojnić planira još četiri godine voditi Tar-Vabrigu.

Zanimljivo je da njegova bivša stranka u toj općini nema kandidata za načelnika, iako imaju listu za općinsko vijeće, pa bi se to moglo shvatiti kao prešutna podrška kandidaturi Nivia Stojnića, danas nezavisnog kandidata za načelnika. U Tar-Vabrigi kandidat za načelnika je i Giuliano Vojnović ujedno i nositelj SDP-ove liste za Općinsko vijeće, dok je dosadašnji zamjenik načelnika Stojnića, Gaetano Benčić jedini kandidat za zamjenika općinskog načelnika.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of