IZBORNE ZAVRZLAME

KAKO JE TO MOGUĆE? Odselili iz Pule prije 18 godina, uzeli talijansko državljanstvo, a kod svakih izbora  njihova su imena na popisu birača!?

| Autor: Portal Glas Istre

Unatoč 30-ak godina demokratskog iskustva koliko se nakupilo u našoj mladoj državi, neke stvari pokazuje da još uvijek imamo ozbiljne demokratske deficite. U našu se redakciju javila Puljanka s vrlo zanimljivim opažanjem. Njezino pismo prenosimo u cijelosti.

"Nisam sasvim zadovoljna izborima, točnije vođenjem spiskova birača. Naime, samnom i suprugom živjeli su i bili prijavljeni na našoj adresi, sin i nevjesta. Oni su prije 18 godina, ponavljam, osamnaest godina, pošli trbuhom za kruhom i odselili u Italiju. U međuvremenu su zatražili i talijansko državljanstvo, a za to su morali donijeti potvrdu iz matičnog ureda i MUP-a da su odjavljeni. Osim toga, 2011. je napravljen i popis stanovništva i oni nisu popisan na našoj adresi. Prilikom svih izbora (a bilo ih je dosta u ovih 18 godina), naglašavala sam da ih treba izbrisati iz glasačkih lista. Članovi Biračkog odbora mi svaki put kažu da nije u njihovoj kompetenciji ispravljanje biračkih popisa. Ponekad bi uz imena napisali „odselili“, a danas su rekli da ne smiju ni to. I sada, mene zanima, kako ja mogu biti sigurna da to neće biti zloupotrebljeno, da neće netko "glasati" umjesto njih i što je s tisućama koji su moguće u sličnoj situaciji?", kaže ogorčena Puljanka.

Doista, bilo bi zanimljivo čuti što na sve to može reći Gradsko izborno povjerenstvo kojem ćemo proslijediti ovaj upit.


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum