KRŠAN

Nezavisni Roman Carić o ulaganjima u svako naselje: NOVE PJEŠAČKE I BICIKLISTIČKE STAZE TE TURISTIČKE ATRAKCIJE

U Brestovi najavljuje gradnju parkirališta u suradnji s Lučkom upravom, uređenje plaže i završetak projekta izrade dokumentacije izgradnje šetnice Plomin Luka - Brestova. Na Brdu će graditi vodovodni ogranak Čepić - Brdo, a u Čepiću rekonstruirati školsko igralište

| Autor: Branko BIOČIĆ
Roman Carić

Roman Carić


Nezavisni Roman Carić, nakon što je službeno objavio listu za Općinsko vijeće Općine Kršan pojasnio je detaljno točku "Razvoj i infrastruktura". Program je fokusiran na to da se u potpunosti razvije svako mjesto unutar Općine Kršan s naglaskom na infrastrukturu cesta, voda i kanalizacija. Za većinu mjesta unutar Općine Kršan točno je definirano što će se napraviti te je program za naselja u potpunosti rađen na temelju terenskog rada, razgovora sa žiteljima upotpunjen sa stručnim savjetima.

U Brestovi najavljuje gradnju parkirališta u suradnji s Lučkom upravom, uređenje plaže i završetak projekta izrade dokumentacije izgradnje šetnice Plomin Luka - Brestova. Na Brdu će graditi vodovodni ogranak Čepić - Brdo, a u Čepiću rekonstruirati školsko igralište, obnoviti Dom kulture, urediti trg ispred Doma kulture, rješavati problem kanalizacije, izgraditi dječji park i sustav navodnjavanja Čepićkog polja. U Jesenoviku, Novoj Vasi i Šušnjevici gradit će dječji park, dom za umirovljenike i prostore za Dnevni boravak starijih, a u Kožljaku također dječji park, sanirati infrastrukturu na relaciji Kožljak - Šušnjevica, završiti projekt rekonstrukcije starog grada Kožljaka te obnoviti i opremiti školu.

Za Kršan najavljuje postavljanje slavine kraj boćališta i igrališta, proširenje Dječjeg vrtića "Kockica", završetak obnove starog grada Kršana, dovođenje vode u Stari grad Kršan, proširenje groblja… U Lazarićima također planira izgradnju dječjeg parka, u Plominu sanaciju infrastrukture na relaciji Plomin - Malini - Plomin Luka, rješavanje odrona i klizišta, problem kanalizacije u starom gradu i pitanje starih ruševina s neriješenim vlasništvom, obnovu pročelja zgrade uz cestu te širenje groblja.

U Plomin Luci namjerava riješiti pitanje parkinga za stanare, graditi dječji park, osigurati društveni prostor za druženja omladine, izgraditi drugi dio priveza za čamce te obnoviti i urediti plažu. U Potpićnu planira izgraditi sportsku dvoranu s teretanom, obnavu stambenih zgrada te izradu detaljnog plana razvoja.

U Vozilićima i Stepčićima bi širio dječji park, obnovio igralište kraj škole, rekonstruirao parkiralište ispred TZ-a te izgradio boćalište u Stepčićima. U Zagorju, području od Plomina do Brestove, namjerava sanirati svu oštećenu infrastrukturu, riješiti prilaz naselju, problem vodovoda i kanalizacije, a kroz čitavu općinu Kršan, s partnerima stvarati pješačke i biciklističke staze te upotpuniti turističku ponudu uz nove atrakcije, vidikovce i slično.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater