IZBORNA STATISTIKA

EVO KAKO SU GLASALI PULJANI. Nekome su pokazali palac gore, a nekome dolje

| Autor: Glas Istre

Očekivano, u odnosu na 8. izbornu jedinicu kao cjelinu, Pula je dala više glasova Restart koaliciji i zeleno-lijevoj Možemo koaliciji, a manje HDZ-u i Mostu.

Pa tako, za početak, Most ne bi ušao u Sabor da je samo Pula izborna jedinica jer je ovdje dobio 4,13 posto, a na razini cijele jedinice 5,8 posto. HDZ je pak "pao" s 22 na 16 posto.

Restart je u jedinici dobio 44 posto, a u Puli 50 posto. Možemo i partneri dobili su u jedinici 8, a u Puli 12 posto. Dakle, Pula očito "diše" ljevije nego istarsko-riječka izborna jedinica u cjelini.

Zanimljivi su i preferencijalni glasovi. Peđa Grbin ih je u svom gradu dobio čak 38 posto, a Sanja Radolović samo 4 posto. Od IDS-ovaca najbolje je prošao Marin Lerotić s 9 posto. U brojkama: Grbin je dobio skoro 4.000, Lerotić nešto manje od 1.000, a Sanja Radolović nešto manje od 500 glasova.

Na listi HDZ-a Puljani najviše cijene Antona Klimana, koji je dobio 31 posto ili malo preko 1.000, a na listi Možemo i partnera Katarina Peović, koja je dobila 45 posto ili oko 1.150 glasova.

U Puli je na izbore izašlo 43,4 posto birača, što je nešto više od prosjeka jedinice, ali i nešto manje od nacionalnog prosjeka.  

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum