apel

Zbog velikog požara u Sloveniji i Italiji: VATROGASCI UMAGA I POREČA IZDALI VAŽNU OBAVIJEST ZA GRAĐANE

| Autor: Glas Istre
foto JVP Umag

foto JVP Umag


Umaški i porečki vatrogasci na svojim su mrežnim stranicama izdali važnu obavijest za građane, a vezano za ogromni požar koji bjesni u susjednoj Sloveniji i Italiji. 

- Obzirom da je od sinoć gotovo čitavo područje Bujštine prekriveno dimom koji je uzrokovao požar u Sloveniji i Italiji, molimo naše sugrađane posebno one koji imaju problema sa disanjem, asmatičare, kronične bolesnike i starije sugrađane da se ne izlažu nepotrebno te se pokušaju strpjeti i ne izlaziti ako to zaista nije nužno. Zrak je poprilično zagađen te uz ove temperature mogao bi uzrokovat respiratorne smetnje.

Dodali su da stručnjaci preporučuju, osobito osjetljivim skupinama (djeci, trudnicama, osobama starije životne dobi, oboljelim od kroničnih bolesti dišnog i srčano-krvožilnog sustava, pušačima te osobama oslabljenog imuniteta) da smanje fizičkie aktivnostima na otvorenome, što se i preporučuje zbog trenutno vrlo visokih temperatura i pojačanog indeksa UV-zračenja.

Treba istaknuti da stručnjaci napominju da se tijekom kratkotrajne izloženosti povišenim vrijednostima lebdećih čestica ne očekuje značajan utjecaj na zdravlje stanovništva.

Požar u Sloveniji i Italiji uzrok je velikoj količini dima koji se proširio i do Poreštine.
- Molimo naše sugrađane, posebno starije i bolesne da se strpe i ne izlaze ako nije nužno. Pozivamo građane na dodatan oprez te da svojim odgovornim ponašanjem doprinesu sigurnosti. I još jednom podsjećamo građane na zabranu spaljivanja, korištenje roštilja u prirodi te bacanje opušaka kao i bilo kakvo drugo neodgovorno ponašanje koje može biti uzročnikom požara!!!, objavili su porečki vatrogasci.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom