potpisan aneks ugovora

Zaposlenicima fažanskog Dječjeg vrtića "Sunce" povećane plaće

| Autor: Glas Istre
S potpisivanja ugovora

S potpisivanja ugovora


Načelnik Općine Fažana Radomir Korać i sindikalna povjerenica Sindikata Istre, Kvarnera i Dalmacije Iva Dobrović-Pauro potpisali su danas Aneks Kolektivnog ugovora kojim se od 1. srpnja povećavaju materijalna prava radnika.

Uvažavajući trend smanjivanja kupovne moći uslijed galopirajuće inflacije, gdje su najugroženiji oni sa nižim primanjima, dogovoreno je povećanje koeficijenata za spremačice – servirke, odnosno pomoćnog osoblja te tehničkog osoblja, kao i odgajatelja. Povećanje plaće kroz koeficijente iznosi od 4,5 do 11 posto.
Dogovoreno je i da se svim radnicima isplaćuje mjesečni dodatak za prehranu u iznosu od 416 kuna neto, koji će se umanjivati razmjerno vremenu provedenom na radu za dane kada je radnik na bolovanju.

Usklađivanjem s pravima radnika Općine Fažana, povećale su se naknade za bolovanje, ali i jubilarne nagrade i solidarne potpore. Socijalni partneri dogovorili su i pravedniji način isplate naknade prijevoza na i s posla koji se temelji na udaljenosti mjesta rada od mjesta prebivališta, i to u iznosu od 1,36 kuna po kilometru.

Iako smo svjesni da je u ovoj situaciji teško pratiti porast troškova života, učinjen je značajan korak u povećanju materijalnih prava radnika, te su radnici DV vrtića Sunce Fažana pri samom vrhu po primanjima u odnosu na druge vrtiće u Istri. To je rezultat dugogodišnjeg socijalnog dijaloga i uvažavanja socijalnih partnera. Načelnik Korać je i sada kao i ranije pokazao spremnost na socijalni dijalog i uvažavanje stavova sindikata, te izrazito socijalnu osjetljivost prema najranjivijima, odnosno onima sa niskim plaćama, naglasila je Marina Cvitić, predsjednica Sindikata Istre, Kvarnera i Dalmacije.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini