NAJNOVIJE


GRAD USPJEŠAN U SURADNJI S EU FONDOVIMA

ZA LABINSKE IDEJE stižu novi milijuni u gradsku kasu


Projekt MINHER - Rudarsko nasljeđe – generator je gospodarskog i turističkog razvoja, a Grad Labin je u ulozi nositelja * Financira se iz programa Europa za građane u iznosu bespovratnih milijun i 65 tisuća kuna * Grad je do sada u proteklih pet godina uspješno proveo više projekata

Grad Labin ima ustrojen Upravni odjel za gospodarstvo i EU projekte, te je do sada sudjelovao u brojnim projektima financiranim iz strukturnih fondova, programa Unije i programa teritorijalne suradnje. Stručni suradnici za EU fondove su Robert Mohorović, viši stručni suradnik za međunarodne projekte, osoba s osposobljena za voditelja izrade i provedbe projekata financiranih iz EU fondova, Davor Čerljenko, stručni suradnik za međunarodne projekte i energetsku učinkovitost te Dragana Jakovčić, viša stručna suradnica za europske projekte i javnu nabavu. Grad je do sada u proteklih pet godina uspješno proveo više projekata.

To su "Energetska obnova Centra Liče Faraguna" koji je financiran iz Europskog fonda za regionalni razvoj i Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost u iznosu bespovratnih sredstava od 688 tisuća kuna, "Zajedno do znanja-osiguravanje pomoćnika u nastavi i stručnih komunikacijskih posrednika učenicima s teškoćama u razvoju" financiran iz Europskog socijalnog fonda za iznos bespovratnih sredstava 112 tisuća kuna, "Power-Europska mreža žena gradonačelnica i zamjenica gradonačelnika za jednake mogućnosti u životu građana" financiran je iz programa Europa za građane u iznosu od 150 tisuća kuna bespovratnih sredstava, "LaSa-sigurna djeca u sigurnom gradu" financiran je iz programa Erasmus+, iznos bespovratnih sredstava je 31 tisuća kuna, "Org.eu-Organska proizvodnja i ishrana - važan korak u postojanju odgovornim građaninom EU" financiran je iz programa Europa za građane sa 135 tisuća kuna bespovratnih sredstava.

Projekt "Minher-Rudarsko nasljeđe" generator je gospodarskog i turističkog razvoja, a financiran je iz programa Europa za građane u iznosu od bespovratnih milijun i 65 tisuća kuna. Projekt "Thin Line-Digitalno nasilje" financiran je iz programa "Mladi na djelu" u iznosu od 150 tisuća kuna. Projekt "Atrium-Arhitektura totalitarnih režima XX. stoljeća u gospodarenju urbanim razvojem" financiran je iz programa transnacionalne suradnje jugoistočne Europe, a iznos bespovratnih sredstava je 487 tisuća kuna. (Branko BIOČIĆ)

OPŠIRNIJE U TISKANOM I ONLINE IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter