bogata prosinačka događanja

Za Božić i Novu godinu - darovi za Baljane i humanitarna akcija "Svi za Mariju"

| Autor: Nina ORLOVIĆ RADIĆ

Umirovljenicima i starijim od 65 godina iznos od 350 kuna, a socijalno ugroženima 500 kuna poklon bon. Sva djeca od jedne do četvrtog razreda Osnove škole dobit će blagdanski paketić- "Božićni ručak"- besplatan za sve

Nakon što je po prvi put prošle nedjelje u Balama i na Trgu La Musa zapaljena prva adventska svijeća, koja je okupila brojne mještane ovog pitoresknog gradića, Baljani imaju puno razloga da se vesele slijedećim prosinačkim događanjima za koje je načelnik Općine Edi Pastrovicchio rekao da su organizirani na veselje i radost domaćeg čovjeka.

- Umjesto koncerta i blagdanskih kućica, kojima se uglavnom vesele posjetitelji, odlučili smo da najljepše doba godine posebno lijepim učinimo našim ljudima - sugrađanima. Smatramo da je ovo doba druženja kada mi koji se poznajemo trebamo biti zajedno i u veselju, rekao je prvi čovjek Bala na jučerašnjoj konferenciji za novianre.

"Svi za Mariju"

- Nakon organiziranog posjeta svetog Nikole, koji će obići baljanske vrtiće i škole, 19. prosinca u sportskoj dvorani Djeda Mraz darivat će mališane prekrasnim poklon paketima u kojima će se, pored slastica naći i atraktivna slikovnica autorskog dvojca Elia Benussia i Dee Lordanović. Za umirovljenike i osobe starije od 65 godina (njih 275), Općina je osigurala božićnice od 350 kuna, dok će socijalno ugroženi građani dobiti poklon bon u vrijednosti od 500 kuna, najavio je dogradonačelnik Sandi Drandić, dodavši i da će Božićni koncert, zakazan za 21. prosinca biti u duhu zajedništva.

- Na već tradicionalnom koncertu Baljani će imati prigode uživati u onom što njihovi sugrađani rade. Bit će to prigoda da se vide i čuju nastupi klape Castrum Vallis, zbora župe Bale "Runolist", Katju Sloboda za klavirom, male i velike folkloraše, kao i članove Limene glazbe, ujedno i naše goste iz Zajednice Talijana iz Vižinade. Uz ples, glazbu i tombolu upriličit će se i podjela panetona, kalendara i novog broja "Baljanskog lista" svim sugrađanima. Osim toga, na Badnjak će uslijediti i Božićni ručak kada će se svi koji dođu počastiti bakalarom i pasuticama, fritulama i kuhanim vinom, rekao je Drandić, dok je načelnik Pastrovicchio posebnu pažnju posvetio i jednom humanitarnom događaju.

- Ovom prigodom posebno bih skrenuo pažnju i na jedno humanitarno događanje pod nazivom "Svi za Mariju", kojom će se našoj sumještanki Mariji Patljak Bilić, koju je zadesila teška bolest, pomoći u prikupljanju novčanih sredstava za liječenje. Ujedno, želim istaknuti i da je ova humanitarna i humana inicijativa pokrenuta od strane naših vijećnica za kulturu - Dee Lordanić i Ive Janko i da su joj se odzvali sportski klubovi - teniski, nogometni i odbojkaški kao i volonteri koji će pripremiti kolače i roštiljadu, od čije će prodaje sredstva biti doznačena Mariji. Osim toga, akciji su se pridružila i školska djeca, koja su zajedno s mamama, za ovu prigodu izradila blagdanske ukrase koji će se također moći kupiti i tako pomoći sumještanki, rekao je Edi Pastrovicchio, kazavši i da Općina Bale neće ostati bez svog "poklona".

Nastavak radova

       Uz blagdanska događanja, na konferenciji za novinare najavljen je i početak radova na komunalnoj infrastrukturi.

        - Ovih dana kreće i nastavak radova na komunalnoj infrastrukturi koja obuhvaća zapadni dio područja Grote i dijela starogradske jezgre, kao i izgradnju crpne stanice. Riječ je naime o izdašnom projektu vrijednom oko šest milijuna kuna ili pedeset posto Općinskog proračuna, kojeg u potpunosti sami financiramo,

poručio je Pastroviccho, kazavši i da je ugovor o javnoj nabavi potpisan s tvrtkom Gajanakop, s rokom trajanja radova do početka svibnja slijedeće godine.

        - Jedan od najvažnijih planova za slijedeću godinu odnosi se na dogradnju i proširenje jaslica, za koje čekamo građevinsku dozvolu. Naime, proširenjem jaslica, odnosno dogradnjom bočnog modula dobit ćemo dvije nove učionice, prostor za jaslice i podrum koji će služiti kao općinska arhiva, pojasnio je načelnik Općine Bale Edi Pastrovicchio.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater