Ex tempore slikarstva za djecu

VODNJAN Čak 400 djece crtalo "kontrade moga mjesta"

  Izložba radova u Galeriji "Loggia" moći će se posjetiti do 24. listopada u jutarnjim satima od 10 do 12 te u večernjim satima od 17 do 19. Radovi djece s područja Galižane bit će izloženi u lokalnoj Zajednici Talijana "A. Capolicchio", dok će se radovi djece iz Peroja moći razgledati u prostorima Društva crnogorskih Perojaca "Peroj 1657"

| Autor: Glas Istre
Dječji ex tempore

Dječji ex tempore


Uspješno je završen još jedan Ex tempore slikarstva za djecu, u organizaciji Pučkog otvorenog učilišta Vodnjana u sklopu Dječjeg tjedna. Manifestacija se ove godine održala po osmi puta, na temu „Kontrade moga mjesta“. U izradi crteža sudjelovalo je oko 400 djece predškolskih i školskih ustanova s Vodnjanštine i to Dječji vrtići "Petar Pan" i "Zvončica" te osnovne škole Vodnjan i "Giuseppina Martinuzzi"- područna škola Galižana.

Vrtićki radovi

Jučer je u Zajednici Talijana Vodnjan održana tako i dodjela nagrada uz otvorenje izložbe, koju je otvorenom proglasila v.d. ravnatelja Učilišta Evelina Biasiol-Brkljačić.

Izložba radova će se u Galeriji "Loggia" Zajednice Talijana moći posjetiti do 24. listopada u jutarnjim satima od 10 do 12 te u večernjim satima od 17 do 19. Radovi djece s područja Galižane bit će izloženi u lokalnoj Zajednici Talijana "A. Capolicchio", dok će se radovi djece iz Peroja moći razgledati u prostorima Društva crnogorskih Perojaca "Peroj 1657".

Dobitnici nagrada u kategoriji Djeca predškolske dobi su: 1. nagrada Emma Debeljuh (DV "Petar Pan" - područni odjel Galižana, skupina "Delfini"); 2. nagrada Zulejha Sijerčić (DV "Petar Pan", skupina "Ribice"); 3. nagrada Damjan Andrišić (DV "Petar Pan", skupina "Ptičice").

Nagrađeni školarci

Dobitnici nagrada u kategoriji Djeca školske dobi: 1. nagrada Dorijan Radolović (OŠ Vodnjan/hrvatsko odjeljenje, razred IV.a); 2. nagrada Emili Kontošić (OŠ Vodnjan/hrvatsko odjeljenje, razred IV.a) i 3. nagrada Karin Novački (OŠ "G. Martinuzzi" - područna škola Galižana/hrvatsko odjeljenje, razred IV.)

Ravnateljica se na dodjeli zahvalila svim predškolskim i školskim ustanovama koje djeluju na području Grada Vodnjana, ravnateljima, odgajateljicama i učiteljicama, a posebno djeci, koja su "tijekom dječjeg tjedna svojom aktivnošću i veseljem razvedrili ulice, uličice i trgove Vodnjana, Galižane i Peroja". Čestitkama su se pridružile i članice žirija Lilia Batel, Maria Luisa Kumar i Dina Žufić. Dobitnicima je ravnateljica podijelila diplome te prigodne darove, a svakoj školi i vrtiću su također podijeljeni prigodni darovi, na veliko veselje prisutnih.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater