tematska sjednica skupštine IŽ

Veliki povratak na scenu: ŽESTOKI ISTUP IVANA JAKOVČIĆA O KAŠTIJUNU!

| Autor: Milan PAVLOVIĆ
Ivan Jakovčić (snimio M. MIJOŠEK)

Ivan Jakovčić (snimio M. MIJOŠEK)


U pazinskom Spomen domu u tijeku je tematska sjednica Skupštine Istarske županije o Kaštijunu koju je inicirao klub vijećnika IDS-a. Uz informaciju o Sustavu gospodarenja otpadom na području Istarske županije koja bi trebala rezultirati donošenjem zaključka Skupštine o toj problematici, na dnevnom redu se našao i set prijedloga zaključaka SDP-ovog Danijela Ferića, a upravo je jedan od tih prijedloga izazvao na samom početku sjednice žestoku reakciju IDS-ovog Ivana Jakovčića.

gg

On je naime reagirao na Ferićev prijedlog za donošenje zaključka o provođenju ekološke studije utjecaja Kaštijuna na zdravlje mještana i osiguranje uvjeta za zatvaranje ŽGCO, te pronalazak alternativnog rješenja za zbrinjavanje otpada, rekavši kako se radi o besmislici. „Točka broj dva ovoga dnevnog reda je besmislica, te molim i pozivam gospodina Ferića koji je njezin autor, da je povuče! Mi moramo biti korektni i moramo poštivati činjenicu da je Grad Pula većinski vlasnik ŽGCO Kaštijun, a ne Istarska županija. Mi ne možemo bez dogovora s Gradom Pula donositi odluku o zatvaranju Centra! Uostalom vlast u Puli imaju SDP, Možemo! i gospodin Zoričić. Izvolite donesite odluku na Gradskom vijeću Grada Pule o zatvaranju Kaštijuna i onda ćemo mi razgovarati o tome. Neka najprije gradonačelnik Pule, danas, donese takvu odluku, vi donesite danas, u Puli, do kraja ove sjednice, takvu odluku, pa onda možemo i mi kao zadnja točka raspravljati o istom. Ali danas treba ići vani vijest da je Grad Pula za zatvaranje Kaštijuna! Inače ste neuvjerljivi i ovakvim prijedlozima dokazujete da obmanjujete ljude! Želim se solidarizirati sa svim problemima s kojima su se građani u zadnje vrijeme susretali po pitanju Kaštijuna, međutim ovo je manipulacija i obmana. Izvolite predložite zatvaranje Kaštijuna na Gradskom vijeću Pule i onda ćemo vrlo rado i mi donijeti takvu odluku!“, poručio je Jakovčić.

gg

Dnevni red sjednice usvojen je ipak u predloženom obliku, te je upravo u tijeku prva točka u kojoj će vijećnici nakon informacija koje će dobiti, među ostalim i od novog direktora Fabia Giacomettija, donijeti zaključak o radu Centra, a nakon toga slijedi niz prijedloga s kojima je Ferić dopunio dnevni red tematske sjednice.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of