NOVI SAZIV

Sandra Ćakić Kuhar bit će predsjednica Županijske skupštine, a funkciju bi mogao imati i Danijel Ferić

| Autor: Glas Istre
Sandra Čakić Kuhar (snimio M. MIJOŠEK)

Sandra Čakić Kuhar (snimio M. MIJOŠEK)


Sandra Ćakić Kuhar, dosadašnja zamjenica župana, bit će nova predsjednika Skupštine Istarske županije. 

Otpala su tako nagađanja da će predsjednik ostati Valter Drandić, ili da će na to mjesto doći Ivan Jakovčić.

Kako saznajemo, u SDP će za dopredsjednika kandidirati Danijela Ferića.

Podsjetimo, koalicijska lista IDS-ISU-Zeleni za Županijsku skupštinu koju je nosio Boris Miletić osvojila je na izborima 42,68 posto glasova birača, pobijedivši pritom u svih deset istarskih gradova, kao i u 29 od ukupno 31 općine na Poluotoku.

To joj je osiguralo vrlo komotnu poziciju u novom skupštinskom sazivu u kojem će s 23 osvojena mandata imati apsolutnu većinu u sazivu koji broji ukupno 41 člana. Uz IDS i partnere, u Županijsku skupštinu ušao je SDP koji je s listom koju je predvodio kandidat za župana Danijel Ferić osvojio 14,79 posto glasova i 7 mandata, dok je treća lista HDZ-a nositelja Antona Klimana koja je s 11,78 posto potpore osvojila 6 mandata.

U županijsku skupštinu po prvi put ulaze i predstavnici koalicije Možemo!, Nova ljevica i Zelena alternativa-Orah koji su s koalicijskom listom i nositeljicom Koviljkom Aškić osvojili 9,35 posto potpore birača i 5 mandata. I tu je kraj, jer ostali nisu uspjeli dosegnuti izborni prag pa su tako iz Županijske skupštine već nakon četiri godine "otpali" Most i Živi zid, ali u njoj neće biti zastupljene ni neke stranke poput HSU, HNS-a ili HSLS-a koje su u proteklim sazivima znale imati i značajniju ulogu.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum