REPORTAŽA NA ŠEST STRANICA

VELIKA REKLAMA ZA ISTRU U NAJČITANIJIM AUSTRIJSKIM NOVINAMA Ivošević: Stekli smo reputaciju sigurne destinacije

| Autor: Duška PALIBRK

Rezultat je to dugogodišnjeg partnerstva s austrijskom PR agencijom ART Redaktions team na čelu s dr. Wolfgangom Neuhuberom. Gospođa Andrea Thomas, menadžerica odjela putovanja u Kronen Zeitungu, osobno je boravila u Istri i zato je nastala ova reportaža. Bila je u Poreču i Rovinju sa svojom obitelji i bila je oduševljena, kaže Denis Ivošević, direktor TZ-a Istre

I Istra, kao i druge turističke destinacije u okruženju, ove sezone osjeća značajan manjak austrijskih gostiju. U dosadašnjem dijelu godine Austrijanci su u Istri zabilježili svega 33 posto noćenja ostvarenih prošle godine u istom razdoblju, dok su primjerice Slovenci ostvarili 75 posto, a Nijemci 58 posto. Već duži niz godina, uz Nijemce i Slovence, Austrijanci su naši najvjerniji gosti, osim što su i financijski najpoželjniji gosti za sve koji se bave turizmom. Međutim, ovo covid-razdoblje i učestali pozivi austrijskog premijera Austrijancima da svoj odmor provedu u zemlji očito su mnoge zadržali u domovini.

Ove godine definitivno nije lako dobiti ni medijski prostor u Austriji, kaže Denis Ivošević, direktor Turističke zajednice Istarske županije.

- Vidimo da se radi o koordiniranoj akciji na razini cijele države. Austrijska Vlada je prvo davala izuzetno izdašne potpore za vrijeme Covida-19, nakon toga je izdala preporuke svojim građanima da ne odlaze u inozemstvo te je predložila suradnju austrijskih medija i austrijskih gospodarstvenika da ulože u marketing i da promoviraju austrijske destinacije, tumači Ivošević, dodajući da je, unatoč svemu tome, TZ Istre ipak uspio izlobirati veliku reportažu o Istri u uglednom Kronen Zeitungu, najznačajnijem austrijskom dnevnom listu s milijunskim čitateljstvom.

Rezultat je to dugogodišnjeg partnerstva, objašnjava Ivošević, s austrijskom PR agencijom ART Redaktions team na čelu s dr. Wolfgangom Neuhuberom. Gospođa Andrea Thomas, menadžerica odjela putovanja u Kronen Zeitungu, osobno je boravila u Istri i zato je nastala ova reportaža.

- Uspjeli smo uvjeriti gospođu Thomas da su gosti u Istri sigurni na odmoru i to je napisala kao preporuku. Bila je u Poreču i Rovinju sa svojom obitelji i bila je vrlo oduševljena. Kronen Zeitung je najčitanija novina u Austriji. Ima nakladu veću od milijun primjeraka nedjeljom te doseže 2,5 milijuna čitatelja. Primjerice, stranica oglasa košta 35.900 eura. Ova naša reportaža, koja je opremljena izuzetno kvalitetnim tekstom i prekrasnim, primamljivim fotografijama, na šest je stranica - dakle, vrijednost je veća od 200.000 eura, ističe Ivošević.

Najavljuje skoru objavu još jedne značajne reportaže o Istri u austrijskom poslovnom časopisu Trend te u gurmanskom časopisu A La Carte. Neki od austrijskih novinara već su bili u Istri, a neki tek dolaze.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU
Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom