MEDULINART

Velika humanitarna akcija: Novinari, fotografi i dizajneri nakita protiv nasilja nad ženama

| Autor: Vanesa BEGIĆ


Trud i rad Sigurne kuće Istra prepoznala je još 2016. godine Udruga MedulinArt, te su odlučili pokrenuti humanitarnu akciju za Sigurnu kuću Istra

Velika humanitarna akcija MedulinArta koja je svoju završnicu trebala imati u Galeriji Vincent iz Kastva Istarskog narodnog kazališta - Gradskog kazališta Pula, a odgođena je zbog koronavirusa, donijela je vrlo zanimljivi spoj kulture i umjetnosti.

Zabrinjavajući podaci

Poražavajući su podaci o nasilju nad ženama, a da bi se u tim teškim situacijama spriječio najgori mogući scenarij, uz podršku Istarske županije osnovana je nevladina i neprofitna udruga Sigurna kuća Istra, koja već godinama pruža utočište u ovim crnim situacijama u kojima žrtve ne vide izlaz. Tako je radnim danima od 8 do 14 sati za pozive otvoren telefon 052/500-148, te ponedjeljkom i petkom dodatno od 17 do 19 sati.

Martina Pereša (Miroslav DILBEROVIĆ)

Trud i rad Sigurne kuće Istra, prepoznala je još 2016. godine Udruga MedulinArt, te su odlučili pokrenuti humanitarnu akciju za Sigurnu kuću Istra. Naime, svake godine u ožujku Udruga MedulinArt organizira humanitarnu akciju kojom se prikupljaju sredstva za pomoć Sigurnoj kući Istra, a ove godine, koja je ujedno peta godina akcije, uključeno je najviše sudionika, koji složno i gromoglasno poručuju: "Stop nasilju!".

Personalizirani nakit

U ovogodišnjoj akciji MedulinArta sudjelovalo je 35 medijskih predstavnika, 27 fotografa i 27 rukotvoraca unikatnog nakita, te je svaki predstavnik medija, za kojega se izradio personalizirani nakit, udružen s fotografom pri čemu su nastale unikatne fotografije.

Tea Tidić (Luka PRETEGIANI)

Izložba fotografija bit će upriličena kada se situacija s koronavirusom smiri.

Svi koji žele donacijom pomoći rad Sigurne kuće Istra, mogu to učiniti od 12. ožujka uplatom na poseban račun otvoren u PBZ banci isključivo na ime ove humanitarne akcije. Pri uplati valja navesti da je svrha uplate "Za žene", a uplate su moguće na IBAN HR13 2340 0091 5110 6260 0.

Sara Berčić (Snježana BRATANOVIĆ)

Patricija Softić (Dejan ŠTIFANIĆ)

Kesnija Mezgec Joka (Đani CELIJA)

Ivana Nežić (Loris ZUPANC)

Gianna Mikolić (Zoran BURAZEROVIĆ)

Vesna Petrović Foškera (Roberto BILIĆ)

Edi Gojak (Zoran BURAZEROVIĆ)

Dražen Majić (Ana LORENCIN BULJAN)

Barbara Vižintin (Zlatko GOTOVAC)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter