DOBRODOŠLA POMOĆ

USUSRET NOVOJ ŠKOLSKOJ GODINI: Potpora Grada Labina za nabavku školskog pribora

| Autor: Branko BIOČIĆ
Školski pribor (arhiva)

Školski pribor (arhiva)


Ususret novoj školskoj godini koja započinje 6. rujna, Grad Labin i ove će godine pomoći u pripremi djece za školske klupe i to u nabavci školske opreme i pribora. Pravo na pomoć imaju roditelji slabijeg imovinskog statusa te obitelji s troje i više malodobne djece koje ostvaruju pravo na dječji doplatak.

Ovo pravo vrijedi i za obitelji s jednim ili dva malodobna djeteta, čiji prosječni mjesečni dohodak po članu kućanstva ne prelazi 33,66 posto (ili 1.119,53 kuna) proračunske osnovice, kao i za obitelji čiji su jedan ili oba roditelja dugotrajno nezaposleni s urednom prijavom u evidenciju HZZ-a, ili pak trajno onesposobljeni za rad, a pravo mogu ostvariti i korisnici socijalnog programa Grada Labina, odnosno roditelji koji zadovoljavaju socijalni uvjet (pravo na zajamčenu novčanu naknadu, osobnu invalidninu), uvjet prihoda prema Odluci o socijalnoj skrbi grada Labina te posebni uvjet, ukoliko je učenik dijete hrvatskog ratnog vojnog invalida iz Domovinskog rata.

Pomoć za nabavku školske opreme i pribora dodjeljuje se u obliku bonova, koji iznose 250 kuna za učenike nižih razreda osnovne škole, 300 kuna za učenike viših razreda, te 350 kuna za učenike srednjih škola. Sredstva za sufinanciranje školskog pribora u visini od 40.000 kuna osigurana su u ovogodišnjem proračunu Grada Labina. Bonovi će se od ponedjeljka 2. kolovoza od 8 do 15 sati, moći preuzeti na porti gradske uprave Grada Labina (Titov trg 11), uz prethodnu telefonsku najavu na broj 866-842 te predočenje potrebne dokumentacije.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini