O aktualnoj epidemiološkoj situaciji

"USKRS JE PRED VRATIMA. VRIJEME JE ZA OPĆU MOBILIZACIJU" Kozlevac zabrinut za turističku sezonu, otkrio što ga najviše brine

| Autor: Hina
Ilustracija (snimio Duško Marušić Čiči)

Ilustracija (snimio Duško Marušić Čiči)


"Ako se ne pridržavamo mjera, a one najosnovnije su maska, razmak i higijena, nećemo smanjiti ove trendove koji nikako nisu dobri, a pitanje je i kako će se stvari dalje razvijati", poručio je danas načelnik županijskog Stožera Dino Kozlevac nakon objave o novooboljelima na području Istarske županije.

Neovisno o ovoj epidemiološkoj situaciji, naglasio je, treba početi razmišljati turističkoj sezoni o kojoj Istra i cijelo gospodarstvo ovise u velikoj mjeri.

"Uskrs je sredinom travnja, praktički pred vratima, a ako ne dođe do značajnog pada u dnevnom broju novozaraženih stvari, što se tiče sezone, neće ići priželjkivanim tijekom", upozorio je Kozlevac i napomenuo da Hrvatskoj konkurentne turističke zemlje poput Portugala, Španjolske, Italije i Francuske imaju neusporedivo veću procijepljenost.

"Do početka sezone te će zemlje sigurno 'očistiti' brojke i bojim se da mi tu nećemo biti u dobroj poziciji. Ako te velike i jake zemlje budu radile pritisak da kriterij za sigurnu destinaciju bude ukupna procijepljenost stanovništva, mi ćemo biti u daleko nepovoljnijom situaciji nego lani kada je jedan od glavnih kriterija bila procijepljenost zaposlenika u turističkom sektoru i svih povezanih dionika" poručio je.

Kozlevac je istaknuo kako je krajnje vrijeme za opću mobilizaciju vlasti, politike, turističkog, ali i cijelog gospodarskog sektora, gradova i općina.

"Svi resursi trebaju biti maksimalno angažirani, a dva su ključna razloga za to - prvi je definitivno zdravlje, a drugi gospodarstvo", zaključio je načelnik istarskog Stožera.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini