BUJE

Uskoro započinju radovi na zgradi Centra za inkluziju: Radi se kompletno nova fasada i krovište

| Autor: Luka JELAVIĆ

Zgrada Centra za inkluziju i podršku zajednici Buje sagrađena je 1985 godine, ima površinu od 591 kvadratni metar. Osim petnaestak članova Centra za inkluziju (odrasle osobe s raznim poteškoćama), u istoj je zgradi i posebni odjel OŠ Mate Balote Buje u kojemu je šest učenika s različitim teškoćama u razvoju

 

Nakon što je potpisan ugovor za radove na energetskoj obnovi zgade gradske uprave, sada je izvjesno da će potkraj mjeseca početi radovi na još jednom javnom objektu – zgradi Centra za inkluziju i podršku zajednici. O poslovima na energetskoj obnovi te zgrade Grad Buje je potpisao ugovor sa poduzećem Almes iz Viškova na iznos od 1,7 milijuna kuna. Na temelju tog ugovora predviđena je obnova ovojnice vanjskih zidova, postavljanje novog krovišta sa izolacijom i pokrovom od imitacije crijepa, bit će izmijenjeni svi vanjski prozori i vrata čime će se direktno utjecati na energetsku učinkovitost objekta, ostvarit će se uštede, te ugodniji boravak korisnika zgrade.

Poboljšati rasvjetu u učionicama

- Projekt energetske obnove zgrade Centra za inkluziju prijavili smo na natječaj prošle godine, a nakon što je projekt prihvaćen potpisali smo ugovor s Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost i Ministarstvom graditeljstva. Vrijednost samog ugovora je 1,7 milijun kuna od čega ćemo bespovratno dobiti 35 posto tih stvarnih troškova. Zgrada prema sadašnjem stanju spada u C razred, a nakon obnove na energetskoj će ljestvici biti u A+ razredu. Očekujemo znatnu uštedu do nekih 73 posto, što je značajno smanjivanje nenamjenskih rashoda koje smo davali za energiju, što možemo preusmjeriti u druge projekte koje mislimo u budućnosti realizirati, rekao je bujski gradonačelnik Fabrizio Vižitnin.

Grad Buje će podnijeti zahtjev Ministarstvu regionalnog razvoja za sufinanciranje što većeg dijela razlike do pune cijene ugovorenih radova. Pored toga, Grad Buje će izvan ugovorenih radova o svom trošku financirati uređenje sanitarnog čvora i poboljšati rasvjetu u učionicama.

Zgrada Centra za inkluziju i podršku zajednici Buje sagrađena je 1985 godine, ima površinu od 591 kvadratni metar. Osim petnaestak članova Centra za inkluziju (odrasle osobe s raznim poteškoćama), u istoj je zgradi i posebni odjel OŠ Mate Balote Buje u kojemu je šest učenika s različitim teškoćama u razvoju.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater