Provedena istraga

USKOK optužio ravnatelja NP Brijuni da je zaposlio nećaka ravnatelja Kopačkog rita. Marno Milotić sve negira "TO JE OBIČNI PERAČ TANJURA I OVA PRIČA NEMA SMISLA"

| Autor: Lara BAGAR
snimio N. LAZAREVIĆ

snimio N. LAZAREVIĆ


Nikada nisam nikome namjestio radno mjesto. Na ovo se mjesto tražilo mjesto sezonca koji pere tanjure u kuhinji za 2.800 kuna. Sezona se približavala i tražili smo ljude za to radno mjesto. Postoji odluka ministarstva rada da se u sezoni vrše zapošljavanja bez javnog natječaja u trenutku kada vam treba. Što da radite kada vam je hotel skoro pun, a vi nemate ljudi? Da u svibnju raspišete natječaj od mjesec i pol dana? Zato je ministarstvo i donijelo takve odluke, veli Marno Milotić

Nakon provedene istrage, Uskok je pred Općinskim sudom u Osijeku podignuo optužnicu protiv deset osoba: D. P. (53), J. Š. (51), D. T. (53), T. B. (53), A. M. (49), P. Ć. (66), N. Š. (33), M. B. (30), M. M. (36) i R. A. (69) zbog počinjenja kaznenih djela trgovanja utjecajem, zloporabe položaja i ovlasti, poticanja na trgovanje utjecajem, poticanja na zloporabu položaja i ovlasti te davanja i primanja mita.

Kako neslužbeno doznajemo, a što je dijelom potvrđeno i u priopćenju za javnost, optužnica je podignuta protiv dvojice ravnatelja, i to Parka prirode Kopački rit i NP-a Brijuni, te policajaca, lovnika, ribara, krivolovaca i inspektora Ministarstva poljoprivrede - ukupno deset osoba (dok je protiv jedanaestog, koji se također spominje u optužnici, slučaj odvojen). Uskok sumnja da je Tomislav Bogdanović, kao ravnatelj Javne ustanove Park Prirode Kopački rit, od 23. ožujka do 1. svibnja prošle godine u Kopačevu i Fažani, koristeći okolnosti da kao ravnatelj Kopačkog rita ostvaruje dobre odnose s 35-godišnjim ravnateljem NP-a Brijuni, Marnom Milotićem, od njega zatražio da bez javnog natječaja zaposli njegovog nećaka, što je ovaj - protivno odredbama Temeljnog kolektivnog ugovora i Pravilnika o radu JU NP-a Brijuni - učinio.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum