Na gradilištu u Murinama

UMAG Gradi se novi vrtić vrijedan 10-ak milijuna kuna

| Autor: Glas Istre

Grad Umag je, srećom, osigurao na vrijeme sredstava za gradnju novog vrtića u Murinama jer se u protivnom zasigurno ne bi upustio u takav projekt. Nastavak je to velikog niza ulaganja u odgoj i obrazovanje, niza investicija izgradnje potpuno novih ili cjelovite rekonstrukcije objekata osam škola i devet vrtića na području Umaga

 

Nakon što je u svibnju ove godine službeno započela izgradnja još jedne predškolske ustanove na području grada Umaga, na tom novom gradilištu vrtića u Murinama vrlo je živo jer su radovi u punom jeku. Naime, uskoro će se, dovršetkom tog objekta, za još jednu stepenicu podići ljestvica kvalitete uvjeta obrazovanja u zajednici. 

Smještaj 83 djeteta

Investicija Grada Umaga vrijedna je 10-ak milijuna kuna, a potpisan je ugovor o sufinanciranju s Agencijom za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju s procijenjenim iznosom potpore od 5,6 milijuna kuna. Grad Umag je, srećom, osigurao na vrijeme sredstava za gradnju novog vrtića u Murinama jer se u ovim kriznim i neizvjesnim trenucima, zbog ograničenih financija, u protivnom zasigurno ne bi upustio u takav projekt. Nastavak je to velikog niza ulaganja u odgoj i obrazovanje, niza investicija izgradnje potpuno novih ili cjelovite rekonstrukcije objekata osam škola i devet vrtića na području Umaga.

Objekt Područnog dječjeg vrtića Murine gradi se na čestici površine 5.173 kvadrata. Zgrada površine 750 kvadrata, na dvije etaže, imat će optimalni kapacitet smještaja 83 djeteta. Na svakoj etaži je predviđen smještaj za po dvije vrtićke skupine. U prizemlju građevine predviđeni su prateći sadržaji: dva sanitarna čvora za djecu, prostorija za odgajateljice, dvije tehničke sobe, spremište, kuhinja s teretnim dizalom te garderoba i sanitarije za zaposlene. 

Prateći sadržaji

Na katu je, uz prostor za dvije vrtićke skupine, predviđena i prostorija za odgajateljice, dva sanitarna čvora za djecu, sanitarije i garderoba za zaposlene te spremište s dizalom. U okviru objekta bit će uređeno i pet parkirnih mjesta te dvorište s vanjskim igralištem i popratnim sadržajem za igru i zabavu vrtićke djece.

S obzirom da radovi odlično napreduju, Murine će za odgojno-obrazovnu godinu 2021./22. imati prvi put novi suvremeni vrtić te uživati u svim prednostima visokih predškolskih umaških standarada.

Po okončanju izgradnje vrtića u Murinama, preostaje još samo izgradnja sasvim novih područnih škola u Murinama i Kmetima, kao i izgradnja još jednog novog centralnog vrtića u Moeli, te srednje škole Umag, a što će se svakako realizirati u projektu "Umag 2020.-2030.", kažu iz Grada Umaga.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater