POTPISAN UGOVOR

UMAG GRADI ČETVRTU POS ZGRADU Imat će puno stanova za mlade obitelji

U konačnici će navedeno rezultirati izgradnjom ukupno 206 POS stanova u Umagu, što iznosi više nego li ukupan broj svih POS stanova u ostatku Istre

| Autor: Sandra ZRINIĆ TERČEVIĆ
Ovako će izgledati nova POS-ova zgrada u Umagu

Ovako će izgledati nova POS-ova zgrada u Umagu


Grad Umag jučer je i službeno pokrenuo još jedan investicijski projekt na zadovoljstvo mnogih Umažanki i Umažana. Tako su u Gradskoj vijećnici gradonačelnik Vili Bassanese, Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama, Zajednica ponuditelja Lavčević d.d. Split i Lavčević inženjering d.o.o. Split te odabrani stručni nadzor iz konzaltinga Eko-plan d.o.o. potpisali ugovor o izgradnji višestambene građevine u okviru Programa društveno poticane stanogradnje (POS). Time je i službeno započela izgradnja četvrte POS zgrade u Umagu.

U konačnici će navedeno rezultirati izgradnjom ukupno 206 POS stanova u Umagu, što iznosi više nego li ukupan broj svih POS stanova u ostatku Istre.

U ime APN-a potpisivanju su prisustvovali zamjenik direktora Dragoljub Kljajić te pomoćnik direktora Josipa Tokić, a u ime Zajednice ponuditelja Lavčević d.d. Split i Lavčević inženjering d.o.o. Split, koja je odabrana temeljem javnog natječaja, s ekonomski najpovoljnijom ponudom, prisustvovali su član Uprave Stipe Gulić te Matej Perić. Potpisivanju je prisustvovao i direktor odabranog stručnog nadzora Davor Plenković iz konzaltinga Eko-plan d.o.o. iz Zagreba. Vrijednost Ugovora iznosi 50,9 milijuna kuna. Ujedno, potpisan je i aneks ugovora o međusobnim pravima i obvezama u pogledu izgradnje građevine prema provedbenom programu društveno poticane stanogradnje.

Četvrta višestambena građevine u okviru Programa društveno poticane stanogradnje u Umagu imat će 84 stana, uređen okoliš i parkirališta. Zgrada će biti izgrađena na čestici površine 6.600 kvadrata, sadržavat će šest nadzemnih etaža (prizemlje + pet katova), dva zasebna ulaza, dva stubišta i dva lifta.

Struktura 84 nova stana bit će sljedeća: 18 jednoipolsobnih stanova, 13 dvosobnih stanova, 31 dvoipolsobnih stanova, 20 trosobnih stanova te dva triipolsobna stana.

Za godinu i pol dana tako će 250 građana Umaga useliti u nove stanove te krenuti s novim poglavljem svojih života.

Program poticane stanogradnje jedan je od najuspješnijih projekata u kojem do izražaja dolazi suradnja Ministarstva graditeljstva, APN-a i Grada Umaga. Radi se o jednom od najboljih projekata javno-javnog partnerstva u državi. Na toj osnovi uspješne sinergije države i grada na najvećem su dobitku sugrađani, koji time rješavaju svoje najvažnije životno pitanje. S obzirom na činjenicu kako je stambeno pitanje jedno od najvažnijih životnih problema, a u smjeru pomoći prije svega mladima, zamišljen je sustav POS-a koji i u ovom primjeru potvrđuje svoju višeslojnu vrijednost i opravdanost.

- Projekt poticane stanogradnje je prije svega razvojni i poticajan društveni program čija je vrijednost višeznačajna jer ulijeva sigurnost u budući razvoj zajednice, u ovom slučaju zajednice našega Umaga. Umag je i grad djece i grad mladih ljudi, stoga je ovaj projekt sastavni dio demografske politike koju kontinuirano provodimo za sve kvalitetniji život umaških obitelji i mladih, a time i sretniju zajednicu, naglasio je prilikom svečanog potpisivanja ugovora gradonačelnik Umaga Vili Bassanese.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter


Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater