POTICANA STANOGRADNJA

U VRHU RANG LISTE ZA POS-ov STAN U ROVINJU kum gradonačelnika Marka Paliage Donald Schiozzi

(M. MIJOŠEK)

(M. MIJOŠEK)


*Rovinjci na društvenim mrežama prozivaju Schiozzija, ravnatelja Lučke uprave Rovinj, koji se nalazi na petom mjestu rang liste za kupnju POS-ovog stana* Schiozzi kaže da je zgrožen komentarima, da ima dvoje djece i da ne može kupiti stan po tržišnoj cijeni G radonačelnik Paliaga ističe da je ponosan na to što mu je Schiozzi prijatelj te da ni na koji način nije utjecao na sastav i redoslijed liste

Preliminarna lista s imenima i prezimenima građana, potencijalnih kupaca POS-ovih stanova u Rovinju, koji će se graditi na području Štange u novom, četvrtom objektu s 30 jedinica, izazvala je lavinu komentara. Društvene su mreže eksplodirale iz razloga što se na popisu onih koji žele povoljno kupiti stan, kvadrat kojeg se trenutačno procjenjuje na 1.700 eura (rovinjski prosjek je oko 2.500 eura), našlo ime ravnatelja Lučke uprave Rovinj Donalda Schiozzija.

Po mišljenju komentatora na Facebook stranici "Rovinjske žalbe", njemu tu nije mjesto. Schiozzijeva prijava i visoko peto mjesto na rang listi, koje znači da će vjerojatno dobiti pravo na kupnju stana, pojedinim Rovinjcima poslužilo je kao pokazatelj da u gradu Svete Eufemije nije sve čisto i da se rang lista određuje po pristranim kriterijima.

Schiozziju se, uz obiteljsko stablo i funkciju koju obnaša u instituciji pod kontrolom Županije, kao otežavajuće okolnosti nabraja s kim se druži, što je radio i kome će morati zahvaliti za stan. Naime, Schiozzi i gradonačelnik Marko Paliaga su kumovi i zbog ovog slučaja su pod posebnom pažnjom javnosti.

Paliaga ponosan  

- S ponosom ističem da je ravnatelj Lučke uprave moj kum i prijatelj i želim istaknuti kako je krajnje nekorektno i neobjektivno optuživati pojedince ili više osoba za koruptivne radnje bez dokaza. Dakle, ravnatelj koji je spominjan u ovom slučaju također je građanin grada Rovinja, kao i svi ostali i podstanar je s više djece. Prema tome, on stječe ista prava kao i svi ostali u natječaju. Podsjećam i na činjenicu da je i kod prethodnih POS-ovih stanova bilo ravnatelja gradskih institucija koji su ostvarili svoja prava, jednako kao i svi drugi građani - pošteno i transparentno, pa ne vidim razloga da tako ne bude i ovaj put, kaže gradonačelnik Paliaga.

Donald Schiozzi kaže da je zgrožen neumjesnim komentarima. Na naše pitanje zbog čega se i njegovo ime našlo na popisu kandidata za stan, odgovorio je "zar nisam i ja građanin Rovinja?"

- Ne razumijem zbog čega se moje ime, odnosno zahtjev za kupnjom POS-ovog stana, a s tim u vezi i rješavanje stambenog pitanja moje obitelji, ne bi smjelo naći na listi? Svi koji me poznaju, ili koji su se potrudili da nešto saznaju o meni, mogli su utvrditi kako već 12 godina sa suprugom i dvoje djece živim u unajmljenom stanu, dakle kao podstanar. Supruga i ja smo osobe koje ne mogu kupiti stan po tržišnoj cijeni i iz tog smo razloga predali prijavu za POS-ov stan. Dakle, nemam riješeno stambeno pitanje, udovoljavam zadanim kriterijima i smatram da na to, baš kao i svi ostali, neovisno o tome koji posao rade i s kim se druže, imam jednako pravo. Ono što me u ovom trenutku muči, uz zlonamjerne komentare, jest hoću li, ako zadovoljim sve kriterije, moći podignuti kredit. Ako cijena kvadrata bude viša od sada procijenjenih 1.700 eura, o tome ću morati dobro promisliti, rekao je Schiozzi.

(Nina ORLOVIĆ RADIĆ)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater