U ZNAKU RUKOMETA

U Narodnom domu proglašeni najbolji sportaši Buzeta: Igor Šegota i Nina Vivoda laureati za 2021. godinu

Najbolja ekipa je Formula driver Team AK Buzet Autosporta, a najboljim sportskim klubovima proglašeni su Taekwon-do Buzet i Kickboxing Fighter. Najbolji sportaš s invaliditetom je Mladen Jurada, a trenerica Iva Jeletić Prodan

| Autor: Gordana ČALIĆ ŠVERKO
Izbor najsportaša Buzeta

Izbor najsportaša Buzeta


Najbolji sportaši Buzeta za prošlu godinu stižu iz rukometa, Igor Šegota i Nina Vivoda dobitnici su tog priznanja. Naime, fešta buzetskog sporta, zbog pandemije koronavirusa i ove je godine održana sa zakašnjenjem, no Sportska zajednica Grada Buzeta sportsku 2021. godinu ipak je uspjela zaokružiti svečanom podjelom priznanja najboljim sportašima, djelatnicima i njihovim kolektivima, održanom u Narodnom domu. Priznanja su najboljima uručili gradonačelnik Damir Kajin, predsjednik Gradskog vijeća Davor Prodan te resorna gradska pročelnica Elena Grah Ciliga.

Titulu najboljeg sportaša Grada Buzeta za 2021. godinu ponio je Igor Šegota iz Rukometnog kluba Buzet. Kadetski staž proveo je igrajući za drugu momčad Buzeta, a 2017. godine bili su prvaci 3. HRL zapad i ostvarili plasman u 2. HRL zapad. U prvu momčad koja nastupa u 1. HRL jug došao je sezone 2018./2019. na poziv ondašnjeg trenera Marija Sirotića i sada je standardni član te momčadi pod vodstvom Ranka Silića. Ove godine je postao licencirani trener i preuzeo dvije mlađe dobne skupine Buzeta.

Najboljom sportašicom proglašena je Nina Vivoda iz Rukometnog kluba Buzet, jedna od nositeljica igre i kapetanica ženske rukometne ekipe koja se natječe u 3. HRL zapad. Igra na poziciji srednje vanjske igračice i lijevog krila. Redovita na svim utakmicama te je time i prvi strijelac lige s postignuta 102 gola i 3. najbolja u izvođenju sedmeraca u sezoni 2021./22.

Dobitnik nagrade za najboljeg sportaša s invaliditetom je Mladen Jurada koji se streljaštvom bavi više od 20 godina. Dugogodišnji je reprezentativac Hrvatske reprezentacije u streljaštvu za osobe sa invaliditetom. U disciplini standard zračna puška - stojeći stav, 16 je puta bio prvak Hrvatske. U kategoriji sportaša s invaliditetom 7 je puta bio proglašen najboljim u Istarskoj županiji.

gg

Dobitnik nagrade za najboljeg sportskog djelatnika je Franko Bernobić. Boćanjem se počeo baviti 1980. godine u BK Stanica Roč. Devedesetih godina prelazi u BK Ročko Polje. Nakon desetak godina boćanja u BK Ročko Polje i promjene imena u BK Istra Aluminij preuzima treniranje i vođenje kluba i pod njegovim vodstvom BK Istra Aluminij se preko kvalifikacija plasira u jedinstvenu 2. HBL, današnju 1. HBL. Za boćarskog suca polaže 2000. godine, a 2003. godine postaje nacionalni boćarski sudac HBS, dok 2010. godine dobiva status boćarskog suca A liste za suđenje Super boćarske lige i jedini je predstavnik sudaca u tom rangu s područja Buzeštine.

Najbolja ekipa je Formula driver Team AK Buzet Autosporta u čijem je sastavu 15 vozač,a od toga dvije vozačice. Sezonu 2021. kao team završili su na drugom mjestu od ukupno 40 klubova po zbroju bodova. Osim što su nastupali kao vozači na pet natjecanja, organizatori su jedne od pet utrka sezone, a titula naj organizatora pripala je upravo Formula driver AK Buzet Autosport teamu za organizaciju buzetske Formule driver gdje je prošle sezone nastupalo 170 vozača.

Najboljim sportskim klubovima proglašeni su Taekwon-do Buzet i Kickboxing Fighter. Oba sporta pod vodstvom predsjednice Vilme Jeletić. Taekwon-do ove godine puni 28 godina postojanja, a Kickboxing klub sedam godina. Kroz sve ove godine klubovi okupljaju veliki broj predškolske i školske djece, a sve više i rekreativaca koji žele dinamičniji trening. Klubovi su lani nastupali na svim održanim prvenstvima, u županiji su osvojili 4. mjesto u poretku klubova, a posebno istaknuti rezultati su osvojeno zlato na državnom (juniorka) i 6 medalja na Europskom kupu (2 zlata, 1 srebro i 3 bronce).

Za najbolju sportsku trenericu proglašena je Iva Jeletić Prodan. S 10 godina postaje nositelj crnog pojasa 1. dan, a od 17. godine je nositelj crnog pojasa 3. dan. Od 2013. godine samostalno vodi treninge kao glavni trener u klubu paralelno vodeći djecu na taekwon-do i kickboxing natjecanja. Licencirani je i školovani trener taekwon-doa, kickboxinga i fitnes trener. Pod njenim vodstvom nekoliko je članova dospjelo u reprezentaciju i osvojilo europska i svjetska postolja. U 2021. godini najistaknutiji rezultat je 6 odličja s europskog kupa i 3 sa državnog prvenstva. U sezoni 2021. ukupno je 47 kandidata položilo za viši pojas što predstavlja rekord u svih 28 godina postojanja kluba.

Perspektivnom sportašicom proglašena je Vita Flego iz RK Buzet. Od početnog mini rukometa, Covid 19 stanke, pa do 1. HRL U12, gdje je pokazala da zna i može, s velikim entuzijazmom odradila je s ekipom mnogo sati treninga i utakmica. Pozivana je i sudjelovala je na svim selekcijama Istarske županije za godište 2008./2009..

Dobitnik nagrade za perspektivnog sportaša je Filip Kajin, član Boćarskog kluba Vrh, a igra na dvojnoj registraciji u BK Selca - Bračana. U sezoni 2021. godini pozvan u reprezentaciju IBS i Hrvatsku kadetsku reprezentaciju. Na prvenstvu Istre osvojio je zlatnu medalju u disciplini pojedinačno klasično i precizno izbijanje, srebrnu medalju u štafetnom izbijanju i bližanji i izbijanju u krugu te brončanu medalju u parovima. Na prvenstvu Hrvatske za kadete osvaja zlatnu medalju u parovima te brončanu medalju u disciplini pojedinačno klasično.

Predsjednik Sportske zajednice Branko Bašić istaknuo je da je prošla, kao i pretprošla, godina bila zbog Covida-19 obilježena otkazivanjem sportskih manifestacija, prvenstvenih natjecanja, zabranama treniranja, izolacijama, pa su tako mnogi klubovi uspjeli odraditi samo djelomično planirana natjecanja, bez gledatelja i mnogo toga uobičajeno. Ipak, istaknuo je, sportaši su i u ovim teškim uvjetima i sa skresanim financijskim prihodima, trenirali trudili se i postigli zavidne rezultate.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini