ZA PRODUŽENI VIKEND

U GALIŽANI FEŠTA OD PUŽI: Utrka vozila na balinjerama i penjanje na zamašćeni stup

U 22 sata dodjeljuju se nagrade foto natječaja i raznih natjecanja, a svi koji žele iskušati svoju sreću mogu zaigrati lutriju "Zlatni puž" u 23 sata

| Autor: Glas Istre
Za dobro jutro - fritaja s pužima (Snimio Tihomir Šerbić)

Za dobro jutro - fritaja s pužima (Snimio Tihomir Šerbić)


Galižanci su u završnim pripremama za tradicionalnu Feštu od puži, koja će se održati ovaj ponedjeljak 15. kolovoza. Bogat cjelodnevni program kreće od ranog jutra biciklijadom u dužini od 7 kilometara koja starta s Velikog trga u 8 sati, dok na istom mjestu u 8,30 sati za DJ pult staju DJ Giuly & DJ TonY C.

Doručak na placi

Nakon rekreacije biciklom, vrijeme je za zdravi početak dana uz doručak na placi – veliku fritaju s puževima, koja se priprema u 9 sati, a posjetitelje, dok budu uživali u ovoj delikatesi, zabavljati će plesne skupine Društva Naša djeca Vodnjan.

Izložba fotografija "Per duto Galizan, un paese la so sento" može se razgledati u prostorijama Zajednice Talijana Galižana od 9 do 12 i od 17.30 do 24 sata.

Foto

U 09.30 sati vrijeme je da se posjetitelji opet popnu na bicikl i iskušaju svoje vještine u utrci "tko će sporije - što sporije prijeći 20 metara bez doticanja tla". Smijeha sigurno neće nedostajati.

U 10.30 sati na programu je sveta misa, dok u sklopu Dana otvorenih crkvi, od 18 do 21 sat može se posjetiti crkva sv. Justa, sv. Roka i sv. Antona te crkva Bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije.

Od 18 sati očekuje se nastup Limene glazbe na Velikom trgu, Carijada - utrka vozila na balinjerama te posebna atrakcija za one najhrabrije i najvještije - penjanje na zamašćeni stup, sve to na trgu Toro.

Summer Fever i Gustafi

Prodaja palente s puževima kreće u 19.45 sati na rukometnom igralištu. Svi znatiželjnici ovaj put imaju priliku uvjeriti se kako Galižanci pripremaju najbolje puževe!

Nakon manjade nastavlja se s dobrom zabavom u glazbenom ritmu, uz grupu Summer Fever te zvijezde večeri Gustafe.

U 22 sata dodjeljuju se nagrade foto natječaja i raznih natjecanja, a svi koji žele iskušati svoju sreću mogu zaigrati lutriju "Zlatni puž" u 23 sata.

Manifestaciju organiziraju Zajednica Talijana "Armando Capolicchio" iz Galižane u suradnji s Gradom Vodnjanom i Turističkom zajednicom Vodnjana. Manifestacija je financirana od strane Grada i Ureda za ljudska prava i prava nacionalnih manjina Vlade Republike Hrvatske, u suradnji s Talijanskom unijom.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of