Ove nedjelje u KALDIRu

Treća godina Placa od fruti - tržnica na kojoj se direktno od kaldirskih proizvođača kupuje voće i voćne prerađevine

| Autor: Anđelo DAGOSTIN

Udruga Kaldir i ove godine nastavlja s Placom od fruti koji je osmišljena kao tržnica na kojoj se direktno od kaldirskih proizvođača kupuje voće i voćne prerađevine.

 

Kaldir već godinama štiti i promovira upravo sam naziv "Kaldirskog voća" jer pokazuje izvornost, domaću proizvodnju i trud lokalnog stanovništva na domaćem terenu, bez uvoza tuđeg voća. Kaldir kraj Motovuna predstavlja pravi voćarski raj. Tamo se uzgajaju razne sorte voća, točnije više od 60 posto voćaka koje se distribuira u Istri dolazi upravo iz Kaldira. Ovo je treća godina da se plac održava svaku drugu nedjelju tijekom sezone, a prvi ovogodišnji je ovu nedjelju od 8 do 13 sati na igralištu kraj stare škole u Kaldiru. U slučaju kiše održat će se u školi. Ovu nedjelju izlažu: Obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo Bertoša Samoel, OPG Beletić Davide, OPG Rabak Andrej, OPG Božić Aleksandra, OPG Bon Danijel i OPG Cvitko Kristijan.

Ovu nedjelju su tako u ponudi trešnje, a pronaći će se i koja voćna prerađevina, ali u prvom planu su svježe voćke kojih u vrijeme održavanja Fešte od fruti u listopadu nema u tolikoj mjeri.

Najavljujemo sve datume ovogodišnjeg Placa od fruti u Kaldiru: 26. svibnja, 9. i 23. lipnja, 7. i 21. srpnja, 4. i 18. kolovoza te 1. i 15. rujna. Cijeloj ideji pomoć i podrška su Općina Motovun i Turistička zajednica Općine Motovun.


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater