Novo rješenje za kružno raskrižje

SVETVINČENAT: Obnova opasnog ulaza u mjesto

| Autor: Patricija SOFTIĆ
Ovo je vrlo prometno raskrižje pa je trebalo kvalitetnije rješenje

Početkom tjedna započela je rekonstrukcija kružnog raskrižja na ulazu u Svetvinčenat, ispred zgrade općine. Već dugi niz godina navedena lokacija predstavljala je vrlo opasno i prometno raskrižje, nerijetko poprište prometnih nesreća i obijesne vožnje, kažu iz Općine. Na tragu toga, početkom ove godine Općina Svetvinčenat je naručila izradu prometnog elaborata rekonstrukcije navedenog kružnog toka, kako bi se pronašlo najoptimalnije rješenje regulacije prometa kroz navedeno raskrižje.

- Budući da je raskrižje pod suingerencijom Županijske uprave za ceste i Općine Svetvinčenat, potpisan je ugovor o zajedničkom sufinanciranju ovih radova vrijedan oko 300.000 kuna s PDV-om, a za izvođača radova odabrana je tvrtka Istarske ceste d.o.o. Pula. Radovima rekonstrukcije raskrižja prethodilo je polaganje infrastrukture za novu elektronaponsku mrežu naselja Svetvinčenat, što je obavila Hrvatska elektroprivreda, te priključenje korisnika na sustav fekalne odvodnje, rekao nam je zamjenik načelnika općine Svetvinčenat Dean Perković.

Tijekom radova rekonstrukcije ukloniti će se stari te položiti novi asfaltni zastor, kao i pripadajuća horizontalna i vertikalna signalizacija, čime će se postići veća sigurnost svih učesnika u prometu koji prometuju navedenom dionicom.

No, ovo nije jedino uređenje prometnice koje se u zadnje vrijeme događa na području Općine Svetvinčenat. Tako je tijekom listopada na području sela Bričanci obnovljena lokalna cesta Svetvinčenat - Cere koja prolazi kroz navedeno naselje. Radovima asfaltiranja prethodila je i nadogradnja mreže javne rasvjete, te je na taj način cjelovito podignuta razina komunalnog opremanja naselja. Radovi su izvršeni u suradnji Općine Svetvinčenat, Županijske uprave za ceste i izvođača radova tvrtke Istarske ceste d.o.o Pula, kroz program izvanrednog održavanja.


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of