"SIGURNA PLOVIDBA 2020"

Sve lučke kapetanije na Jadranu danas su bile u akciji. NAJVIŠE PREKRŠAJA BILO JE U ISTRI!

| Autor: Glas Istre
(Arhiva)

(Arhiva)


Pojačani nadzor sigurnosti plovidbe u okviru središnje godišnje akcije „Sigurna plovidba 2020“ je započeo danas ujutro i trajao je do 19 sati na području svih osam lučkih kapetanija u našoj državi.

Obavljeno je ukupno 397 pregleda različitih kategorija plovila, pri čemu je utvrđeno 120 prekršaja naplaćenih u ukupnom iznosu od 203.850 kuna, dok su za brojne uočene manje nedostatke u vidu manjkavosti brodske opreme voditeljima plovila izrečene opomene.

Na području Lučke kapetanije Pula utvrđeno je 27 prekršaja te naplaćeno 83.100 kuna kazni, najviše od svih ispostava u Hrvatskoj.

Kao najčešći, ujedno i najopasniji prekršaj na moru, utvrđeno je glisiranje unutar 300 metara od obale, odnosno, prekoračenje najviše dopuštene brzine plovidbe, što je iznimno opasna radnja za kupače i druge sudionike u pomorskom prometu. Stoga se gliserašima u nedopuštenim zonama izriču najviše zakonom dopuštene novčane kazne, bez prethodne opomene. Uz glisiranje blizu obale kao drugi najčešći prekršaj evidentirana je nepotpuna dokumentacija vlasnika plovila, dok se još uvijek u manjem broju bilježe prekršaji i propusti u vidu prekrcanosti plovila, manjkavosti brodske opreme ili nepoznavanje osnovnih propisa i normi u plovidbi morem. (GI)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of