NEVJEROJATNE OPTUŽBE

SUZANA VIDAS KAROLI: Općina Medulin mi je oduzela privatno zemljište da bi donačelnik Demarin imao prilaz svojoj parceli! TO JE ŠKOLSKI PRIMJER KORUPCIJE

| Autor: Danijela BAŠIĆ-PALKOVIĆ
Suzana Vidas Karoli i Damir Demarin

Suzana Vidas Karoli i Damir Demarin


"Pod krinkom Odluke o nerazvrstanim cestama, Općina Medulin mi potezom pera i bez ikakvog obrazloženja na mom privatnom vlasništvu oduzima 76 kvadrata zemljišta! To čine bez ikakve obavijesti, skice parcelizacije ili prijedloga obeštećenja. Radi se o nedopustivom zadiranju u privatno vlasništvo koje je suprotno Ustavu Republike Hrvatske te evidentno ukazuje na zlouporabu položaja i ovlasti visokog općinskog političara. Novonastala "općinska cesta" koju mi Općina naprasito otima, gle čuda, vodi isključivo i direktno na praznu parcelu donačelnika Damira Demarina", počinje svoju priču Suzana Vidas Karoli koja u Medulinu ima obiteljsku kuću u koju dolazi vikendima, a inače živi u susjednoj Sloveniji.

Obratila se medijima zbog, kako kaže, nevjerojatne bahatosti i beskrupuloznosti medulinskih vlasti koje su ovim potezom izvlašćivanja zbog "višeg interesa" pokazale koliko im je stalo do mještana.

- Put koji su mi uzeli je moje privatno vlasništvo i ne radi se tu o nikakvoj nerazvrstanoj cesti s kojom Općina Medulin prioritetno rješava pristup do obiteljskih kuća tamo gdje je to zaista potrebno, nego se uzima privatno vlasništvo kako bi se pogodovalo osobnim interesima donačelnika Općine Damira Demarina, što je školska definicija korupcije, smatra Suzana Vidas Karoli.

Naglašava da je itekako upoznata sa zakonskom osnovom, ali još uvijek ne vidi nikakvu cestu od važnosti za Općinu, nego samo prilaz do parcele gospodina Demarina, mada on prilaz već ima. Upravo je taj put, koji vodi do posjeda Demarinovih, prije nekoliko godina Vidas Karoli prodala Općini i taj dio nije sporan.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini