TRGOVAČKI SUD U RIJECI POKREĆE DRAŽBU

SUPER ATRAKTIVNA NEKRETNINA: Čak 100-tinjak zainteresiranih za kupnju hotela Kristal u centru Umaga

| Autor: Sanja BOSNIĆ
(M. MIJOŠEK)

(M. MIJOŠEK)


Umaški hotel Kristal, koji se nalazi na atraktivnoj lokaciji u samom centru uz more, još jednom ide na prodaju. Kristal je vlasništvo tvrtke Punta Internacional d.o.o. koja je u stečaju, a prodaju na javnoj dražbi pokrenuo je Trgovački sud u Rijeci.

Hotel je procijenjen na preko 91 milijun kuna, a stečajni upravitelj Dražen Ezgeta najavio je da će prodaju provoditi FINA elektroničkom javnom dražbom. Doznajemo da je do sada na mail adresu stečajnog upravitelja stiglo gotovo stotinu zainteresiranih prijava za nadmetanje. Njima će FINA poslati poziv za sudjelovanje u dražbi.

Propisi nalažu da se hotel na prvoj dražbi ne smije prodati ispod 3/4 procijenjene vrijednosti, na drugoj ispod 1/2, a na trećoj ispod 1/4. Time je najniža cijena utvrđena na 22,8 milijuna kuna. Ukoliko nakon tri dražbe ne dođe do prodaje, na četvrtoj će se hotel nuditi po početnoj cijeni od jedne kune.

Hotel Kristal, koji je izgrađen koncem 60-ih godina i uz koji su stasale generacije iz Umaga, u vlasništvu je tvrtke Punta Internacional d.o.o. poduzetnika Žarka Ratkovića iz Umaga. Već četiri godine je zatvoren. U hotelu je bilo zaposleno 60 osoba, a s Casinom i do 80.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of