ODRŽANA MANIFESTACIJA ZDRUŽENA ATLETIKA

Sport kao način zbližavanja i inkluzije


Pred punom dvoranom Doma sportova Mate Parlov danas je održana druga po redu sportska manifestacija Združena atletika 2018. čiji je cilj uvažavanje sporta kao načina zbližavanja te poticanje inkluzije djece s teškoćama u svakidašnjem životu. Manifestaciju podržavaju Grad Pula, Grad Pazin i Istarska županija zajedno sa Školom za odgoj i obrazovanje Pula.

- Drugu godinu organiziramo ovu sportsku manifestaciju. Cilj je pokazati da se kroz sport zbližava i potiče uključivanje djece s teškoćama u svakodnevni život. Svi su manifestaciju radosno prihvatili, i nadamo se da će postati tradicionalna, kazala je pročelnica gradskog odjela za društvene djelatnosti Elvira Krizmanić Marjanović te svim učesnicima zaželjela puno uspjeha, sportske sreće i nadasve dobru zabavu. Natjecanje je službeno otvorila zamjenica istarskog župana Sandra Čakić Kuhar.

Ova sportska manifestacija održava se u sklopu projekta "Zajedno do znanja 2" čiji je nositelj Grad Pula. Putem javnog poziva Ministarstva znanosti i obrazovanja za osiguravanjem pomoćnika u nastavi za djecu s poteškoćama u razvoju, Grad je osigurao iznos od 12,6 milijuna kuna od čega 8 milijuna kuna bespovratnih sredstava iz Europskog socijalnog fonda. U Puli školu pohađa 76 djece s teškoćama u razvoju i djeluje 58 pomoćnika u nastavi.

U današnjoj manifestaciju sudjelovali su učenici 14 osnovnih škola, i to iz OŠ Fažana, Vladimir Nazor Potpićan, Centar Liče Faraguna, OŠ Matije Vlačića Labin, Vladimira Nazora Rovinj i Pazin te pulske OŠ Centar, Veli Vrh, Veruda, Stoja, Monte Zaro, Kaštanjer i ŠOO Pula. Natjecali su se u disciplini trčanja na 100 metara, a osim učenika, sudjelovali su i pomoćnici u nastavi. (N. S.)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of