Vrijedan dar Strukovnoj školi

Rovinjski obrtnici donirali šest posto godišnjeg proračuna srednjoškolcima

| Autor: Nina ORLOVIĆ RADIĆ

Udruženje obrtnika grada Rovinja doniralo je srednjoj Strukovnoj školi Eugena Kumičića poklon vrijedan gotovo 23 tisuće kuna. U pitanju su dva rashladna ormara, planetarna miješalica i štapni mikser, odnosno profesionalna oprema i pribor koji će poboljšati uvjete i kvalitetu rada učenika u ugostiteljskim zanimanjima. Vrijednu donaciju jučer je od predstavnika Udruženja obrtnika Rovinj primio ravnatelj škole Emil Nimčević.

Ravnatelj je pritom podsjetio da je početkom školske godine potpisan i sporazum između Škole, Grada i gospodarskih subjekta kojim je uspostavljena suradnja s ciljem unapređenja kvalitete rada u Strukovnoj školi.

- Ova je donacija inače i najviša u povijesti Udruženja obrtnika grada Rovinja i iznosi šest posto našeg godišnjeg proračuna. Ujedno, značajna je i po tome što predstavlja dobar primjer i konkretan rezultat sporazuma, prokomentirao je Enrico Cernecca, član Upravnog odbora Udruženja obrtnika, dok je Stanislav Briškoski, predsjednik Ceha ugostitelja Obrtničke komore Istarske županije, pozvao i druge subjekte da se uključe u ovu hvalevrijednu inicijativu koja, kako je naglasio, mladim i budućim zaposlenicima u ugostiteljstvu, kojih je sve manje, osigurava kvalitetno, stručno i profesionalno obrazovanje.

Donatorima se u ime škole, učenika i njihovih mentora i profesora zahvalio ravnatelj Nimčević, kazavši da se ni najbolje namjere i želje ne ispunjavaju bez potrebnog pribora i alata.

- Iako će zvučati poput stereotipa, ali miješalica i mikser došli su u pravom trenutku, dok je po pitanju rashladnih ormara, što se lijepo kaže, "voda je bila do grla". Upravo uređen prostor i profesionalni pribor za rad osnova su i početak svakog posla, ali i element pa čak i poticaj da se mladi odluče za bavljenje određenim zanimanjem. U tom smislu, ova je donacija i više nego dobrodošla u pravo vrijeme i u prvom trenutku, pošto se i sama Škola po prvi puta 11. i 12. veljače samoreklamira javno. Dakle, u tim danima izaći ćemo iz gabarita praktikuma i učionica, te zainteresiranima, a nadam se i budućim učenicima, na Danima škole predstaviti što znamo, želimo, ali i nudimo. Konkretno, sve informacije o obrazovanju i onome što Škola "Eugena Kumičića" pruža, Rovinjci će moći saznati 11. veljače u Domu kulture, a dan kasnije i Pazinjani u Spomen domu, rekao je ravnatelj Nimčević.


Podijeli: Facebook Twiter
Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum