NEKI ĆE DOBRO ZARADITI

"RATNO PROFITERSTVO" U VRIJEME KORONAVIRUSA Zaštitne maskice u ljekarnama su donedavno koštale samo 60 lipa, a sada čak 15 kuna po komadu. LITRA DEZINFICIJENSA SKUPLJA JE OD BOCE VISKIJA!

| Autor: Branko BIOČIĆ
(Pixabay)

Svjedoci smo ovih dana da su u ljekarnama, uz standardne i uobičajene lijekove, najtraženije zaštitne maskice za lice i dezinficijensi za ruke. Cijene tih proizvoda su različite, ovisno o marži i dobavljačima od kojih su mnogi u ovim teškim vremenima podigli cijene i odlučili profitirati.

Konkretno, u labinskim ljekarnama saznajemo da mnogi dobavljači, temeljem odluke Vlade, nisu vratili cijene koje su bile na snazi 30. siječnja, nego su se, kako nam pojašnjavaju upućeni, dovinuli novom rješenju. Jednostavno su promijenili šifre artikala ili nabavili nove artikle i, bez obzira što se radi o istovjetnoj robi, višestruko im povećali cijenu!

U tom lancu od proizvođača do krajnjeg kupca netko sigurno profitira. U ljekarnama nam kažu da oni to nisu, jer su prisiljeni snalaziti se na tržištu i od dobavljača nabavljati robu po ponuđenim cijenama. Tako je pola litre dezinficijensa za ruke u ljekarni Marcilnica 70 kuna, a u ljekarni Doma zdravlja 100 kuna, dok litra dostiže cijenu od čak 160 kuna. Jeftinija je, dakle, litra viskija, a da ne govorimo o rakiji koja se kod lokalnog proizvođača može naći i za 40 kuna po litri!

Nadalje, maskica čija je nabavna cijena nekada bila 60 lipa, danas je dosegla veleprodajnu cijenu od 6 kuna! Tek rijetki sretnici koji ih budu u prilici kupiti, doći će do njih za nevjerojatnih 15 kuna po komadu. Jednokratna stoji osam kuna, ali traje - tri sata! Kupci su sretni ako ih uopće nađu, jer gotovo ih nigdje nema, a tamo gdje ih ima dijele se na kapaljku.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU
Podijeli: Facebook Twiter
Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini