PRVIJENAC

PROSLAVA MARTINJA UZ JOLETA I FARABUTI BAND Prvi puta Vižinada ove godine slavi dane mladoga vina!

Martinju u Vižinadi predstavili su tri Marka: Londero, Ferenac i Geržinić

Martinju u Vižinadi predstavili su tri Marka: Londero, Ferenac i Geržinić


Budući da je subota dan kada naša nogometna reprezentacija u 21 sat igra odlučujuću kvalifikacijsku utakmicu u domu će biti postavljen veliki ekran na kojem će se pratiti utakmica između Hrvatske i Slovačke od 19 sati

Danas je na konferenciji za medije predstavljena proslava Martinja u Vižinadi koja će se održati ove subotu s početkom u 19 sati, a odvijat će se paralelno u Domu kulture te u šatoru na parkiralištu ispred doma. 

Dva nastupa Joleta

Program su predstavili načelnik Vižinade Marko Ferenac, vinar Marko Geržinić i organizator manifestacije Marko Londero iz tvrtke La-Lu iz Tinjana. Općina i Turistička zajednica pokrovitelji su ovog prvog Martinja, za koji se nadaju da će postati tradicija. Pod šatorom će se smjestiti svi najbolji vinari s područja Vižinade, njih osam (Franc Arman vina, Vina Rossi, Vina Bruno Ferenac, Geržinić vina, Vina Pilato, Vina Deklić, Vina Pino Rossi te Sosich vina), a jednako tako, bit će tu i bogata gastronomska ponuda.

Budući da je subota dan kada naša nogometna reprezentacija u 21 sat igra odlučujuću kvalifikacijsku utakmicu u domu će biti postavljen veliki ekran na kojem će se pratiti utakmica između Hrvatske i Slovačke od 19 sati. Odmah nakon završetka utakmice, u 23 sata, na pozornicu doma dolazi popularni Jole, koji će u prvom dijelu zabavljati posjetitelje do ponoći. Nakon njega slijedi Farabuti band i njihova svirka do jedan sat izjutra, a potom se pred publiku ponovno vraća Jole, koji će nastaviti zabavljati publiku do dva sata.

Ulaznice za feštu Martinja sada se mogu kupiti po cijeni od 50 kuna, a na dan koncerta nakon 23 sata po cijeni od 60 kuna. Odlična vina u šatoru degustirat će se s bonovima, a cijena jednog bona bit će 10 kuna uz degustacijsku čašu koju možete kupiti po povratnoj kauciji od 20 kuna. Ulaznice se prodaju u caffe baru Bumba u Vižinadi i putem sustava www.entrio.hr/event/jole-farabutimartinja-vizinada-7064. 

Početak dugoročnog projekta

- Blagdan sv. Martina ili Martinja već je stoljećima dio tradicije Istre, a posebno mjesto mu pripada i u Vižinadi jer smo poznati po odličnim vinima i sjajnim vinarima, a upravo ova prva proslava Martinja obilježiti će davne običaje krštenja mošta u mlado vino i pretvoriti ju u pravu vinsku feštu, rekao je načelnik Općine Vižinada Marko Ferenac.

- Drago nam je da se organizira ovakav događaj kojim će se promovirati lokalni vinari, a posebno što je to u čast sv. Martina koji je zaštitnik mladog vina. U Vižinadi stvarno ima jako puno renomiranih vinara koji su poznati u cijeloj regiji i također izvoze. Radit ćemo na tome da sličnih događaja bude više tijekom godine i da Martinja u Vižinadi postane tradicionalna, rekao je u ime svih vinara Geržinić. Prva ovakva fešta u Vižinadi početak je dugoročnog projekta s ciljem da se dani mladoga vina tradicionalno obilježavaju svake godine.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater