U ROVINJU PAZE KAKO STE ODJEVENI

PROPISI STROŽI NEGO U CRKVI! Na ulazu u komunalnu palaču 'zapela' zbog - sandala

| Autor: Nina ORLOVIĆ RADIĆ
Ingrid Ivančić tvrdi da je bila pristojno obučena

Ingrid Ivančić tvrdi da je bila pristojno obučena


Ingrid Ivančić tvrdi da ju je zaštitar na porti Gradske palače zaustavio i nije joj dopustio ući samo zato jer je na nogama imala sandale * "Odjeća nema veze sa zabranom ulaska. Bila je bezobrazna i agresivna", kažu iz Grada Rovinja

 

Tko o čemu, Rovinj i Rovinjci o pravilima ponašanja, odnosno kodeksu oblačenja prilikom ulaska u gradsku palaču. Čini se da grad i građani nemaju većih problema na temperaturama iznad 30 Celzija od "procjene" viška ili manjka odjeće i obuće primjerene za ulazak u službene prostore.

Naime, o pravilniku Grada Rovinja koji navodi koja je odjeća i obuća neprimjerena za ulazak u gradske prostore, odnosno kako se pristojno odjenuti i osigurati si ulazak, a potom i kontakt s gradskim službenicima, već smo naširoko i naveliko pisali i već tada izazvali podijeljena mišljenja između onih koji brane službenike od znojnih i otvorenih pazuha, prljavih tabana i prstiju na nogama do onih koji smatraju da su pravila koja nalažu pokrivena ramena, "ukidanje" kratkih hlača i japanki, pa čak i haljina s bratelama - previše strogo!

        Bilo kako bilo i neovisno o mišljenjima za i protiv, stvar je donedavno klapala. Ljudi su se navikli pa većina, znajući za pravilo prilikom odlaska u službene prostore Grada, prilagođava odjeću baš kao što to čine i prilikom ulaska i razgleda sakralnih objekta, muzeja, odlaska na policiju, kod odvjetnika… Sve do nekidan kada nam se javila sugrađanka koja je, ne budi lijena, poslala i fotografiju odjeće i obuće koju je imala na sebi, a koja je, kako nam je objasnila, bila neprimjerena da je se pusti u službene urede.

        - Prilikom pokušaja ulaska u zgradu Općine, još na porti, dok su mi ruke bile zauzete dvjema vrećicama, s ramena mi je skliznula bratela s haljine, koju sam uredno podignula, počinje svoju priču gospođa Ingrid Ivančić koja je, kako tvrdi, od strane zaštitara koji se nalazio na porti bila zaustavljena, odnosno nije joj bilo dopušteno ući u zgradu samo zato jer je na nogama - imala sandale?!

        - Na moj komentar da su propisi gori nego u crkvi, zaštitar mi je rekao da sam bezobrazna i da me neće pustiti unutra te poručio da će mi telefonski nazvati osobu koju trebam da se spusti do portirnice, nastavlja Ivančić, koja "slučaj neadekvatnih sandala" smatra skandaloznim.

Predstavljala ugrozu za zaposlenike

- Ovo je slobodan grad i svugdje se može ući u sandalama. Ulazimo u sud, ulazimo i u crkve. Pa, sandala je najnormalnija obuća u ljetnim mjesecima. Što drugo da obučem. Čizme?, pita se Ivančić i ponavlja da su gradski propisi krući nego li u crkvi i da su sandale puno i previše za treniranje strogoće.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter