ROVINJ

PROMOTIVNI SPOT TALIJANSKE SREDNJE ŠKOLE Srednjoškolci videom pozivaju osmaše da im se pridruže u idućoj školskoj godini

| Autor: A. BRATTONI
Talijanska srednja škola Rovinj uvela je i smjer fizioterapeutskog tehničara

V.d. ravnateljice rovinjske Talijanske srednje škole Ines Venier ističe kako je Maistra d.d. sponzorirala nabavku uniformi za učenice budućeg drugog, trećeg i četvrtog razreda zanimanja Medicinski kozmetičar

Vrijedni učenici Talijanske srednje škole Rovinj i njihovi domišljati profesori nedavno su osmislili promotivni spot koji se vrti na raznim istarskim radijskim postajama, kao i sveobuhvatni video na njihovom YouTube kanalu, a sve kako bi upoznali buduće generacije sa školom, njenim smjerovima i aktivnostima u svrhu što većeg upisa sljedeće školske godine.

Za razliku od spota koji traje tridesetak sekundi i navodi ono najbitnije, video u trajanju od gotovo pedeset minuta prikazuje kompletnu obrazovnu ponudu sa svim izvannastavnim aktivnostima i projektima. On vodi gledatelje, među kojima i potencijalne učenike, kroz školu: njenim hodnicima, učionicama, knjižnicom i drugim prostorijama.

- Neprestano se trudimo poboljšati kvalitetu nastave, a to činimo uz primjenu novih tehnologija. Možemo reći kako se trudimo pronaći simbiozu između tradicionalnog i onog modernog, obraća se gledateljima videa v.d. ravnateljice rovinjske Talijanske srednje škole Ines Venier.

Video oplemenjuju i motivacijski govori samih učenika koji pričaju o svojim iskustvima tijekom školovanja. Oni su tako pohvalili trud učitelja, izrazili su zadovoljstvo bogatstvom znanja kojeg su stekli, te se posebno osvrću na prilike koje su im se tijekom školovanja pružile.

Radi se o prilikama za napredak, za učenje novih vještina ili usavršavanje postojećih, pa tako učenici ove škole organiziraju Rovinjcima znani "Mercatino" s ručno rađenim proizvodima, zatim imaju svoj zbor koji je izdao i jednu autorsku pjesmu, a na pomolu je još jedna, te sudjeluju u projektu zavičajne nastave iz kojeg su proizašli njihovi dragocjeni radovi "Samostani u Rovinju i okolici" i "Duž željeznice Rovinj - Kanfanar".

Osim navedenih projekata, Talijanska srednja škola Rovinj, stoji u videu, jedna je od prvih škola u Istri kojoj je Europska komisija odobrila financiranje za realizaciju EU projekata. Bilo kojoj izvannastavnoj aktivnosti ili bilo kojem projektu mogu se priključiti učenici svih smjerova, kojih ima nekoliko: opća gimnazija, hotelijersko-turistički tehničar, ekonomist, prodavač, fizioterapeutski tehničar i medicinski kozmetičar.

Inače, Talijanska srednja škola Rovinj jedina je talijanska škola te druga škola uopće u Istri koja je u nastavnoj godini 2010./2011. uvela smjer fizioterapeutskog tehničara, a prije dvije godine i smjer medicinskog kozmetičara, što postoji još jedino u Zagrebu.

Spomenimo kako osim u školi, učenici praksu koju propisuju navedeni smjerovi odrađuju većinom u Maistrinim, ali i nekim privatnim wellnessima, te im često odlaze u posjet, upoznajući se pritom s ambijentom, a ujedno učeći o visokom nivou kontakta s gostima od profesionalaca.

V.d. ravnateljice ističe kako je Maistra d.d. sponzorirala nabavku uniformi za učenice budućeg drugog, trećeg i četvrtog razreda zanimanja Medicinski kozmetičar.

- Ovom donacijom dodatno će se poboljšati uvjeti rada i ugođaj u spomenutom praktikumu. Zahvaljujemo se Maistri na dosadašnjoj suradnji s nadom da će se ona i dalje razvijati u obostranom interesu, navela je Venier.


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater