NOVIGRAD

Priprema se još jedno izdanje Fešte svetog Pelagija: JEDNA OD NAJVEĆIH ISTARSKIH FEŠTI ZA SVE GUŠTE

| Autor: Cristian Bruno GALIĆ

Novigrad će i ove godine višednevnom feštom svetog Pelagija obilježiti Dan Grada i mjesnog sveca zaštitnika. Od 23. do 28. kolovoza pripremljen je raznovrstan sportski, kulturni i zabavno-glazbeni program, uz uobičajene protokolarne sadržaje, a sve popraćeno bogatom gastronomskom ponudom na štandovima duž novigradskog Mandrača i Porporele. Glazbeni dio programa donosi od 23. do 25. kolovoza tri dana zabave na čak četiri pozornice, te „bonus“ dan na sam 28. kolovoza.

 Vesna Nežić Ružić i Anelidi

 Od petka 23. do nedjelje 25. kolovoza na Velikom trgu će tako nastupati talijanski tribute band s programom pod nazivom Respect! – A night for Aretha, Detour i Tereza Kesovija. Na Porporeli će publiku zabavljati Night express band, Dražen Zečić, te Crvena Jabuka. Glazbeni programi na Velikom trgu započinju već u 20.30, a na Porporeli u 21 sat, uz nastupe predgrupa, mahom domaćih istarskih glazbenih snaga. Na maloj pozornici u Prolazu Boška Petrovića, tzv. Jazz corneru of Istria, publika će uživati uz nastupe Mire Ungara & Istrian Connection, The Screaming wheelsa i mladih pjevačkih talenata iz Malog velikog mikrofona.

U kasnijim večernjim i noćnim satima na pozornici u „party zoni“ na Porporeli, na svoje će doći ljubitelji klupske i dance glazbe, obzirom da će se od petka do nedjelje ovdje održati program uz nastupe DJ-a i zabavu namijenjenu nešto mlađoj populaciji. Treba dodati kako će se sve tri večeri na više lokacija u gradu moći čuti i domaća glazba za koju će se pobrinuti nekoliko „putujućih“ sastava… U nedjelju 25. kolovoza točno u ponoć nebo nad Novigradom i novigradskim zaljevom obasjat će uvijek atraktivan vatromet.

Na sam Dan Grada, 28. kolovoza, u Prolazu B. Petrovića, predstavit će se novigradske glazbene snage okupljene u nekoliko bendova. Na Velikom trgu će nastupiti orkestar mladih talenata SO-DO El sistema Hrvatska, a nakon svečane sjednice Gradskog vijeća na Trgu će nastupiti Vesna Nežić Ružić i Anelidi.

Gradske nagrade učenicima i sportašima

Fešta svetog Pelagija tradicionalno donosi i bogat sportski program, u koji će se od petka do nedjelje uključiti gotovo svi novigradski sportski klubovi, organizacijom turnira i sportskih susreta, na gotovo svim gradskim sportskim terenima i borilištima. Ovogodišnje izdanje fešte donosi i šaljive pučke igre, večer uličnih čarobnjaka, te nekolicinu drugih iznenađenja za sve uzraste.

Bit će tu i uobičajeni protokolarni sadržaji, u okviru kojih će u utorak 27. kolovoza, tradicionalno biti uručene nagrade i priznanja vlasnicima najuređenijih okućnica u režiji TZ-a, te najboljim gradskim sportašima odnosno odličnim učenicima, u režiji Grada Novigrada.

U večernjim satima u ponedjeljak 26. kolovoza u crkvi Svetog Pelagija i svetog Maksima upriličit će se po sedmi puta zajednički koncert svih novigradskih zborova i vokalnih skupina pod nazivom „Pjesmom Te pozdravljamo, sveti Pelagije…“. U ponedjeljak navečer u Dajli će se obaviti primopredaja makete tamošnje crkve Svetog Ivana Krstitelja i benediktinskog samostana, rad jednog talijanskog maketara, a utorak ujutro donosi svečano otvorenje novih prostorija gradske organizacije Crvenog križa.


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini