Emozioni dal Mondo

PRESTIŽNO NATJECANJE U ITALIJI Vina Laguna osvojila dva zlata

Nagrađeni su Cabernet Franc Festigia Riserva 2018 i Castello Festigia koji kontinuirano osvaja zlatne medalje na najprestižnijim svjetskim natjecanjima

| Autor: Marina VUKŠIĆ
Vina Laguna

Vina Laguna


Vina Laguna istarske Agrolagune, Castello Festigia 2018 i Cabernet Franc Festigia Riserva 2018, i ove su godine osvojila zlatne medalje na natjecanju Emozioni dal Mondo: Merlot i Cabernet Insieme" koje je održano u Italiji.

- Velika je čast osvojiti zlato za vina koja ćemo tek predstaviti svojim potrošačima. Ovo nam je još jedna potvrda kontinuirane kvalitete naših vina, ali i poticaj svim našim vrijednim ljudima koji sudjeluju u stvaranju vinske priče. U našim je vinogradima završila ovogodišnja berba te ćemo dati sve da i dalje proizvodimo vina, koja će postizati ovakve prestižne rezultate na natjecanjima s najboljim svjetskim konkurentima, istaknula je Nerina Zec, predsjednica Uprave Agrolagune. 

Treće zlato ove godine 

Dokaz da istarska Agrolaguna proizvodi jednu od najboljih crnih kupaža u Hrvatskoj je osvojenih 43 medalja, od kojih je 28 zlatnih. Castello Festigia kontinuirano osvaja zlatne medalje na najprestižnijim svjetskim natjecanjima. Ova nagrada je treće zlato dobiveno u ovoj godini, a ujedno i prva potvrda vrhunske kvalitete za berbu 2018 koja će se uskoro plasirati na tržište.

Radi se o crnoj kupaži u čiji sastav ulaze međunarodne sorte, Merlot i Cabernet Franc. Vino odiše istarskim duhom i terroirom i na najbolji način pokazuje sve karakteristike istarskih vrhunskih crnih vina: eleganciju, kompleksnost, mekoću i zrelost tanina, duboku i živu boju, svježinu posebne istarske umjerene mediteranske klime i toplinu istarske crvenice. 

Merlot i cabernet u fokusu 

"Emozioni dal Mondo: Merlot i Cabernet Insieme" je već sedamnaest godina jedno od najprestižnijih europskih enoloških natjecanja i jedino je na svijetu s fokusom na sorte merlot i cabernet i njihove kupaže, a održava se pod pokroviteljstvom prestižne međunarodne organizacije OIV - International Organisation of Vine and Wine.  

Tijekom tri dana natjecanja u Bergamu kušalo se 220 uzoraka iz 18 zemalja.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini