PAZIN

Pravne pripreme za rekonstrukciju i dogradnju Špadića


Vijeće Grada Pazin donijelo je odluku o formiranju katastarske čestice dječjeg odmarališta u naselju Špadići u Poreču i određivanju suvlasničkih udjela na novoformiranoj katastarskoj čestici. Razlozi donošenja ovakve odluke je potreba rekonstrukcije i nadogradnje dječjeg odmarališta Špadići, kojeg već desetljećima koriste učenici pazinske Osnovne škole Vladimira Nazora i njenih područnih škola u Lupoglavu, Cerovlju, Gračišću, Svetom Petru u Šumi, Tinjanu, Trvižu, Karojbi i Motovunu.

Naime, prema prostorno planskoj dokumentaciji Grada Poreča potrebno je formirati jedinstvenu katastarsku česticu na kojoj se nalazi odmaralište, odnosno nekretnina, koja mora imati površinu od najmanje 3.000 metra četvornih. Nova katastarska čestica formirat će se geodetskim projektom koji će biti sastavni dio glavnog projekta za rekonstrukciju i nadogradnju odmarališta. Budući da je nekretnina koja se sastoji do zgrade i dvorišta u suvlasništvu Grada Pazin i općina Motovun, Lupoglav, Gračišće, Tinjan i Sveti Petar u Šumi i to u različitim omjerima potrebno je u svrhu objedinjavanja katastarske čestice utvrditi nove suvlasničke omjere. Elaboratom procijene tržne vrijednosti nekretnine, zgrada odmarališta sa zemljištem procijenjena je u sveukupnom iznosu od 7,53 milijun kuna, odnosno 1.013.775 eura. Zapravo radi se uređenom građevinskom zemljištu procijenjeno na vrijednost od 125 eura po metru četvornom.

Vrijednost novoformirane, odnosno objedinjene katastarske čestice ukupne površine 3.034 metra četvornih iznosi 1.024.525 eura, od čega na suvlasnički udio Grada Pazina otpada 535.928 eura, općine Motovun 125.452 eura, općine Lupoglav 41.817 eura, općine Gračišće 103.803 eura, Općine Tinjan 103.803 eura, Općine Cerovlje 71.902 eura i Općine Sv. Petar u Šumi 41.817 eura.

Objedinjavanjem više građevinskih čestica u jednu jedinstvenu stvoreni su preduvjeti za pripremu dokumentacije za rekonstrukciju i dogradnju odmarališta u Špadićima u kojima su nezaboravna ljetovanja provela pokoljenja djedova i baka, sinova i kćeri i unuka nebrojenih Pazinaca. (M. RIMANIĆ)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum