ENERGETSKA SNIMANJA

Poznati bosanski istraživač stiže u Istru provjeriti teorije o "Zmajevim linijama"

| Autor: Anđelo DAGOSTIN
Slijede mjerenja u Motovunu (foto: TZ MOTOVUN)

Slijede mjerenja u Motovunu (foto: TZ MOTOVUN)


Istraživač Semir Osmanagić, poznat po ideji o Bosanskim piramidama u Visokom stiže u Istru. U Motovunu će obaviti energetska snimanja, gdje neki autori smatraju da postoji najsnažnije izvorište pozitivne energije u Istri. Slična mjerenja Osmanagić je već radio na mnogim svjetski poznatim drevnim arheološkim lokalitetima.

Prema nekim teorijama u Motovunu se križaju tri "Zmajeve linije", putevi elektromagnetizma i životne sile koji se šire po površini zemlje poput mreže. Ovaj istarski fenomen Osmanagić je već spomenuo u jednoj od svojih 18 knjiga prevedenih na 17 jezika - "Meditacija na svetim mjestima planete". Rezultati i metode mjerenja u Motovunu i okolnim lokalitetima bit će prezentirani 29. rujna na predavanju u Motovunu i na predavanju u Puli, 30. rujna. Ulaz je slobodan i za predavanje u Motovunu, u kinu "Bauer" od 19 sati, kao i za ono u Puli, u Domu sportova "Mate Parlov", također od 19 sati.

tger

Istraživač Semir Osmanagić

- Najavljeno je da krajem ovog mjeseca stižete u Istru te da ćete po prvi put u Motovunu izvršiti energetska snimanja, ondje gdje neki smatraju da je najsnažnije izvorište pozitivne energije u Istri tzv. "Zmajeve linije". Što su to "Zmajeve linije"?

- Termin "Zmajeve linije" u našim krajevima potječe od slovenskog umjetnika i kipara, ambasadora UNESCO-a Marka Pogačnika, odnosno iz njegove istoimene knjige. On tvrdi da je riječ o Zemaljskim energetskim, elektromagnetskim linijama koje nose pozitivnu energiju za čovjeka, a posebno su jaka mjesta gdje se ove linije križaju. Prema Pogačniku, u Motovunu je sjecište tri takve linije. Nadalje, on tvrdi da se linije pružaju dalje ka Sloveniji i Italiji, pa i prema poznatim istarskim arheoastronomskim lokacijama Picugi i Mordele. Na Mordelama je, prema njemu, sjecište dvije Zmajeve linije. Istraživač Alan Mandić tvrdi da su na jednog takvoj liniji megalitne lokacije Asseria i Varvaria zajedno sa samostanom Visovac na rijeci Krki, a sjevernije su Pula i Brijuni. Međutim, ovaj fenomen lociranja sakralnih i megalitnih lokacija na ravnim linijama je znatno stariji od posljednjih nekoliko decenija. U Velikoj Britaniji se ove energetske linije nazivaju "Ley Lines", a na pojedinim su smješteni najznačajniji crkveni objekti (ranije paganski hramovi) te megalitske lokacije Stonehenge, Avebury Stone Circle i Glastonbury Tor.

- Kada ste se upoznali s teorijom o Zmajevim linijama i surađujete li s nekim na ovim istraživanjima?

- S idejom "Zmajevih linija" u Istri upoznao sam se prije dvadesetak godina, a s "Ley Lines" fenomenom na tlu Velike Britanije nešto ranije. Samostalno istražujem različite energetske fenomene širom svijeta i ustanovio sam da zbilja lokacije s piramidama, megalitnim krugovima, dolmenima, menhirima, hramovima i zemljanim gomilama imaju pojačano prisustvo mjerljive "životne energije" s ponekad prisutnim elektromagnetnim anomalijama.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater