NAJNOVIJE INFORMACIJE

Saznajemo detalje o 13 novozaraženih u Istri. Odakle su i kako su se zarazili. PULA PRESTIGLA BRTONIGLU PO BROJU ZARAŽENIH. PRVA DVA SLUČAJA I U OPĆINI KOJA JE DO SADA BILA POŠTEĐENA KORONAVIRUSA

| Autor: Patricija SOFTIĆ

Od 13 novozaraženih osoba na području Istre, njih 5 je iz Umaga, 4 je iz Pule, 2 iz Poreča i 2 iz Motovuna. Ta općina, Motovun, tako je postala nova na mapi zaraženih u Istri. Do sada nisu imali niti jedan slučaj.

Ukupno, u Umagu je sada 16 zaraženih, Pula je došla na drugo mjesto sa 10, Brtonigla ih ima 7 i jednog umrlog, Poreč 5, Novigrad 4, Vodnjan 3, Labin 2, Višnjan 2, Motovun 2, Rovinj 1 i Raša 1 zaraženog. Ukupno su to 53 zaražene osobe i jedna preminula.

Poznat je i novi izbor iz kojeg je koronavirus stigao u Istru. To je avionski let iz Turske, kako je pojasnio ravnatelj HZZJZ-a Istre Aleksandar Stojanović, na kojem se zarazilo više osoba, od kojih 6 Istrana. Jedna novozaražena osoba povezana je s obitelji iz Umaga u kojoj već ima zaraženih, 2 su povezani s ugostiteljskim radnicima koji su došli iz Austrije, a 4 su povezane s područjem Umag - Brtonigla na kojem se koronavirus najviše proširio. To je, dakle, tih novih 13 sličajeva. 

Po dobi prosjek zaraženih u Istri je pao na oko 51 godine, a po spolu odnos je i dalje podjednak - 63 posto muškarci, a 37 posto žene.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of