NIZ NELOGIČNOSTI

Povjerenstvo za sukob interesa češlja imovinske kartice načelnika Tar-Vabrige Nivija Stojnića. NJEGOV KOMENTAR NA TO JE SVEVREMENSKI

| Autor: Chiara BILIĆ

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa pokrenulo je postupak potpune redovne provjere imovinske kartice dugogodišnjeg IDS-ovog načelnika Općine Tar-Vabriga Nivija Stojnića. Sve podatke navedene u njegovim dosad podnesenim karticama usporedit će s podacima pribavljenim od nadležnih tijela.

Utvrde li nesklad, Povjerenstvo će Stojnića prvo pozvati na očitovanje te tek nakon toga razmotriti postoji li podloga za pokretanje postupka.

"Da budem iskren, mislim da je sve točno", kratko je komentirao Stojnić istragu Povjerenstva i imovinsku karticu o kojoj je, zbog niza nelogičnosti i veoma oskudnih ažuriranja, odnosno nadopuna, Glas Istre pisao koncem siječnja. Iako je prvotno kazao da je nakon našeg članka provjerio svoja izvješća o imovini, Stojnić naknadno priznaje da ipak nije. Eventualne greške će, poručuje, utvrditi Povjerenstvo.

"Ako je bilo nekakvih promjena u prosincu, onda ću to sada promijeniti", poručio je jučer. Upitan je li, dakle, nedavno opet došlo do ikakvih promjena u njegovom imovinskom stanju, odgovorio je: "Možda nešto sitno".

Stojnić je, podsjetimo, načelnik Općine Tar-Vabriga već 13 godina, a unatoč dugogodišnjem obnašanju te dužnosti i mnogobrojnim nekretninama i pokretninama koje posjeduje, Povjerenstvu je podnio tek četiri imovinske kartice.

U razdoblju od 2009. do 2013. njegovo je bogatstvo naraslo za šest milijuna kuna, no mnogo je čudnije što IDS-ov načelnik navodi da je u jednom mandatu kuću s okućnicom naslijedio, dok je u drugom mandatu tu istu kuću kupio. Taj nesklad nam, međutim, nije znao obrazložiti. Također nije pojasnio zašto nije evidentirao kredite na vrijeme, niti zašto u svom drugom mandatu nije prijavio načelničku plaću.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of