ŠAMPIONI

POVIJESNA GODINA ZA ISTARSKU ŽUPANIJU Čak 83 osnovca i srednjoškolca državni prvaci u sportu i znanju

| Autor: Mirjana VERMEZOVIĆ IVANOVIĆ

Uzeli smo šest zlatnih medalja na državnim prvenstvima, ukupno 11 medalja, dok su košarkašice pulske Gimnazije priskrbile sudjelovanje na Svjetskom prvenstvu. Po broju medalja smo drugi u državi, odmah poslije Zagreba, kaže Franjo Ivanišević

 

Zamjenica istarskog župana Giuseppina Rajko uručila je jučer u sjedištu Zajednice Talijana u Puli priznanja učenicima istarskih osnovnih i srednjih škola koji su osvojili prva mjesta na državnim natjecanjima u sportu, ali i znanju iz pojedinih školskih predmeta. Riječ je o ukupno 83 učenika koja su se iskazala u znanju iz talijanskog, informatike, robotike i drugih predmeta te pokazali izvrstan rezultat u rukometu, futsalu, plesu, košarci, stolnom tenisu i odbojci.

Franjo Ivanišević, profesor tjelesnog u Srednjoj školi Zvane Črnje u Rovinju i tajnik Školskog sportskog saveza IŽ-a, kazao je da je ovo povijesna godina za Istarsku županiju.

Drugi u državi

- Uzeli smo šest zlatnih medalja na državnim prvenstvima, odnosno ukupno 11 medalja, dok su košarkašice pulske Gimnazije priskrbile sudjelovanje na Svjetskom prvenstvu. Po broju medalja smo drugi u državi, odmah poslije Zagreba, a znamo koliko je tamo osnovnih i srednjih škola. Pokazalo se da su, otkako je Školski sportski savez IŽ-a lani krenuo s javnim potrebama u sportu, ti rezultati opravdani i mislim da smo na pravom putu. U Istarskoj županiji okupljamo 10.500 učenika koji se bave sportom u školi. Osim natjecanja, vrlo su važna dva programa za djecu od 1. do 4. razreda: Veli Jože te Univerzalna sportska škola i vježbaonica. Što se tiče učenika SŠ Zvane Črnje, posebno smo ponosni na šesti naslov državnog prvaka, petu godinu zaredom. Osvojili smo državno prvenstvo u konkurenciji 24 ekipe i izborili se za Svjetsko prvenstvo, izjavio je Ivanišević.

Jedan od šampiona je i Matko Damjanić, maturant labinske Srednje škole Mate Blažine koji je ove školske godine postao državni prvak u natjecanju iz informatike. Spremao se, veli, cijele godine i s natjecanja nosi lijepe uspomene. "Upoznao sam puno ljudi i uvijek ću se sjetiti tog iskustva. Nastavljam sa školovanjem, možda ću na FER ili studirati matematiku na PMF-u", kaže Damjanić.

Vedran Zović, maturant Tehničke škole u Puli, zajedno s kolegom dogurao je do prvog mjesta na državnom natjecanju iz robotike. Trebali su sastaviti robota koji prenosi palete po stazi što je, kaže, bio zahtjevan zadatak. "Pripremali smo se tri mjeseca, u slobodno vrijeme. Priznanje mi puno znači i lijepo je da nas prepoznaju", rekao je Zović.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater