TV SCUOLA

Najmlađi istarski školarci od ponedjeljka će se školovati preko HRT-a 3. To je prvi takav slučaj u Hrvatskoj. SAZNAJEMO DETALJE

| Autor: Patricija SOFTIĆ

Od sutra u istarskoj županiji nema nastave u školama i na fakultetima, a svoja su vrata zatvorile i sve predškolske ustanove.

Danas su svi učenici u svojim školama dobili upute kako će pratiti nastavu, a ona će se odvijati putem interneta, odnosno putem programa koje su i do sada mnogi školarci viših razreda osnovnih škola koristili. Djeci koja kod kuće nemaju osobno računalo ili neki drugi elektronički medij podijeljeni su tableti koje su škole imale na zalihama, te im je savjetovano da i oni i roditelji svakodnevno prate internetske stranice svojih škola radi daljnjih obavijesti.

S privremenim zatvaranjem osnovnih škola zatvoreni su i produženi boravci za učenike, kao i sve popodnevne grupe i aktivnosti koje su se odvijale u školskom prostoru i dvorani.  

Sveučilište Jurja Dobrile također je obavijestilo svoje studente da od danas ne dolaze na predavanje, već će se od ponedjeljka nastava početi odvijati virtualno.

- Poslali smo upute svim školama i sada je vrijeme da stavimo sve glave skupa i vidimo kako najbolje odgovoriti na izazov epidemije koronavirusa. Apeliram na sve ravnatelje i učitelje da pročitaju uputu i da se pripreme. Cilj je da se to sada provede u Istarskoj županiji, a pripremne radnje moraju ići u svim školama, istaknula je ministrica Blaženka Divjak.

Za najmlađe školarce, od ponedjeljka 16. ožujka u 8 sati na TV programu HRT3 kreće emisija nastavnog programa na daljinu. Emisija nastavnog programa nazvanog "Škola na trećem" pratit će kurikulume, odnosno programe nastavnih predmeta u nižim razredima osnovne škole, za učenike od 1. do 4. razreda.

U emisijama koje će se održavati po razredima tako što će emisija za prvašiće ići već u 8 sati, a potom prema četvrtom razredu u kasnijem terminu, sudjelovat će i nastavno osoblje. Za ovu, u Hrvatskoj po svemu eksperimentalnu nastavu, koristit će se otvoreni obrazovni materijali, materijali obrazovnog i školskog programa HRT-a, kao i materijali izrađeni posebno za ovu priliku.

Program će poticati učenike na samostalan i kreativan rad, a u suradnji sa svojim učiteljima razredne nastave produbljivat će se i proširivati ostvarivanje odgojno-obrazovnih ishoda, poručuju iz Ministarstva.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini